Kırşehir'deki Şiddetli Sağanak

Kırşehir Belediye ekipleri, kent merkezindeki yağış sonrasında zarar gören iş yerlerindeki suların boşaltılması ve temizlenmesine destek oldu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, etkili sağanak Belediye Fen, Su, Kanalizasyon, İtfaiye ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin tamamının teyakkuz haline geçtiği aktarıldı.

Yağış nedeniyle iş yerlerinin zarar gördüğü Terme Caddesi'nde incelemelerde bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Veli Şahin, burada esnaflara yaptığı bilgilendirmede, kente yılda ortalama 100 kilogram yağış düşerken, bugün sadece 15 dakikada metrekareye 20 kilogram yağış düştüğünü belirtti.

Şahin, şunları kaydetti:

"Belediye ekipleri özellikle Terme Caddesi'nde su baskını olan iş yerlerinde suların tahliye edilmesi, temizlenmesi ve gerekli tedbirlerin alınması noktasında destek oldular. Bugün meydana gelen yağışta belediyemizin tüm ekipleri teyakkuz haline geçerek, sıkıntılı olan stratejik olarak kottan kaynaklı ve su basması muhtemel yerlerde öncesinden tedbirlerini aldıkları için ani ve hızlı müdahale ile ufak tefek su baskınları ile atlatmış olduk. 7-8 tane iş yerimizde kottan ve fiziki durumdan, binaların geçmişten gelen fiziki sorunlarından kaynaklı su basmaları oldu. Zarar hasar tespit çalışmalarımız devam ediyor."

Caddelerdeki incelemelerde Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Sulu ve Halil Tan ile belediye birim amirleri hazır bulundu.

Kaynak: AA