Konyaaltı Sahili Yeni Görünümüne Kavuşuyor

Antalya Büyükşehir Belediyesince yürütülen Konyaaltı Sahili Projesi'nde altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla çevre düzenlemesi yapılmaya başlandı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, turizm sezonuna kadar tamamlanması planlanan Konyaaltı Sahili Projesi'nde altyapı çalışmaları tamamlandı. Müze Meydanı'ndan Boğaçayı Köprüsü'ne kadar olan kısımda 4 bin 630 metre kanalizasyon, 5 bin 848 metre yağmur suyu, 16 bin 243 metre içme suyu ve yangın hattı döşendi.

Bölgede altyapı hizmetlerinin tamamlanmasıyla imalat ve çevre düzenlemeleri işleri yapılmaya başlandı. Çalışmalar kapsamında oyun ve spor alanları için zemin betonu döküldü, araç, yaya ve yürüyüş yollarının da zemin kaplamaları yapılmaya başlandı. Projede, Konyaaltı Sahili'nin en güzel seyredildiği varyant üzerindeki yol ve kaldırımların doğal taşlarla kaplanıyor.

- Sökülen ağaçlar Konyaaltı'nda kullanıldı

Konyaaltı Sahili'nde yaklaşık 30 bin metrekarelik yeni yeşil alanın da oluşturulduğu projede, bu amaçla ağaçlandırma çalışmaları da başladı.

Bu kapsamda Kepez-Santral Kentsel Dönüşüm Alanından sökülerek bakıma alınan ağaçlar da Varyant çevresine dikildi. Varyant ve falezler üzerindeki endemik bitkiler korunurken, bu alanlardaki temizlik çalışmaları devam ediyor.

Projede bölgedeki mevcut ağaç dokusunun 5 bin 234 yeni dikimle zenginleştirilmesi planlanıyor. Bu çerçevede Beach Park içindeki koruluk alan tamamen korunurken, bu alandaki boşluklara koruluğun dokusuna uygun olarak 300 yeni çam ağacı dikildi.

Korulukta yapılacak yürüyüş yolları, bisiklet yolları Antalyalıların kullanımına sunulacak. Koruluk içindeki amfi tiyatro da aynı şekilde korunarak, kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yapmaya devam edecek.

Proje ile engelli vatandaşların Konyaaltı Sahili'ne engelsiz ulaşımı da mümkün olacak. Müze Meydanı'ndan başlayıp Boğaçayı'na kadar uzanan proje alanında, engelli bireylerin rahatlıkla hareket edip denize girebilecekleri alanlar bulunacak.

Kaynak: AA