İpsala'da Lisanslı Depoculuk Toplantısı Yapıldı

İpsala ilçesinde lisanslı depoculuk bilgilendirme toplantısı yapıldı.

İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, İpsala Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen toplantıda, Türkiye'de ilk lisanslı depoculuk faaliyetine başlayan belediyenin İpsala Belediyesi olduğunu belirtti.

Lisanslı depoculuğa önem verdiklerin aktaran Kerman, "İpsala Belediyesi olarak 20 bin tonluk lisanslı depo inşaatımız başladı, bu yılın çeltik harmanına yetiştireceğiz. İnşallah bir aksilik olmazsa bu depomuzu 30 bin tona çıkartacağız. Bölge çiftçimize faydalı hizmetler vermekten mutluluk duyuyoruz." dedi.

İpsala Ziraat Odası Başkanı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Darcan da Türkiye'de lisanlı depoculuğun üreticiye yararlı olacağını söyledi.

Toprak Mahsulleri Ofisi Lisanslı Depoculuk Şube Müdürü Gökhan Gürbüz de, lisanslı depoculuk sistemiyle tarım ürünleri ticaretinin daha kolay hale geldiğini belirterek, "Türk tarımı daha iyi yerlere gelebilmesi için devlet lisanslı depoculuğa büyük önem veriyor." ifadelerini kullandı.

Toplantıya, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, İpsala Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Necmi Sezer, Keşan Ticaret Borsası Başkanı Yusuf Yörük ve üreticiler katıldı.

Kaynak: AA