İstismarcılar İçin İmza Kampanyası

Çocuk istismarına verilen cezaların arttırılması amacıyla imza kampanyası başlatıldı.

Malatya'da sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri, çocuk istismarcılarına verilecek cezaların arttırılması amacıyla imza kampanyası başlattı.

Sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcilerinin çocuk istismarcılarına verilecek cezaların arttırılması amacıyla Soykan Meydanı'nda başlattığı imza kampanyası 3 gün sürecek.

29 sivil toplum kuruluşunun kadın temsilcileri adına basın açıklamasını okuyan Yunus Emre Polat, çocuk istismarının insanlık suçu olduğunu ve hastalıklı ruhlar tarafından işlenen iğrenç davranışlardan biri olduğunu söyledi.

İstismarcılara verilecek cezaların arttırılması gerektiğini kaydeden Polat, şöyle devam etti:

"Çocuk istismarı suçlarına ağırlaştırılmış cezaların yanında tedbir olarak kimyasal hadım uygulanmalı. Bu ahlak yoksulluğunu hafife almak, iyi hal uygulamasında bulunmak yapılan zulmü desteklemektir. İstismar ve tecavüzün iyi hal uygulaması olmamalıdır. Söz konusu suçlarda cezaların alt sınırı arttırılmalı ve yargılama süresi kısaltılmalı. Mağdur ve yakınlarını koruyucu tedbirler alınmalı, gerekirse maddi destek sağlanmalı. Failler hüküm kesinleşinceye kadar tutuklu yargılanmalı."

Basın açıklamasının ardından vatandaşlar, imza kampanyasına destek vererek imza attı.
Kaynak: AA