Ordulu Şehitlerin Hayatı Kitap Oluyor

Vali Yavuz: 'Bu vatan, bu bayrak, bu din için şehadete koşmuş aziz şehitlerimizin hatıralarını yaşatmak, onları genç nesillere, gelecek kuşaklara aktarmak, yaşadıkları olağan dışı hadiseleri hikayeleştirmek, onları hafızalara kazımak ve yaşatmak amacıyla böyle bir proje hazırladık'.

Ordu Valiliği, şehitlerin yaşanmışlıklarını, anılarını, hatıralarını ve hayatlarını konu alan "Ordulu Şehitler" kitabı için çalışma başlattı.

Saha çalışmalarını yürüten öğretmenlerle valilik toplantı salonunda bir araya gelen Vali Yavuz, "Ordulu Şehitler" kitabının hazırlanış amacı hakkında bilgi verdi.

Yavuz, çalışmanın bir süre önce başlatıldığını belirterek, projenin titizlikle yürütüleceğini söyledi.

Şehitliğin, seçilmişlik olduğunu dile getiren Vali Yavuz, "Şehadetlik, bizim açımızdan seçilmişliktir. Allah'ın bir lütfudur. Şehit olmak, istemekle olunmuyor. Bugüne kadar çok şehit ailesi tanımış birisi olarak, gerçek şehitlerin seçilmiş olduklarına kanaat getirdim." dedi.

Yavuz, vatan, bayrak ve din için şehadete koşmuş aziz şehitlerin hatıralarını yaşatmak, onları genç nesillere, gelecek kuşaklara aktarmak, yaşadıkları olağan dışı hadiseleri hikayeleştirmek, hafızalara kazımak amacıyla böyle bir proje hazırladıklarına işaret ederek, çalışmaya katılan öğretmenlere teşekkür etti.

Daha önce görev yaptığı yerlerde de bu tür çalışmalarda bulunduğunu anlatan Vali Yavuz, "Bizim görevimiz, şehit annelerinin, babalarının, eşlerinin ve çocuklarının yaşadıkları olağanüstü durumları kayda almaktır. Sizlerden beklentim, işin manevi boyutunu ortaya koyan yaşanmışlıkları değerlendirmenizdir. Sizlerin toparladığı bilgileri editöryel bir süzgeçten geçireceğiz. İlginç ve insanlar üzerinde etki yaratacak durumları ortaya çıkarmanızı istiyorum." diye konuştu.

Yapılacak kitap çalışmasını "Tarihe not düşmek" olarak nitelendiren Vali Yavuz, "Onun için bu işe gönül verdiğinizi, heyecan duyduğunuzu, şehitlerimize karşı bir görev olarak baktığınızı biliyorum. Yıllar sonra bu hikayeler gelecek nesiller tarafından okunacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Vali Yavuz, "Ordulu Şehitler" kitabının saha çalışmalarının bu ay içinde tamamlanmasının planladığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA