Karamürsel'de Hastane Çalışanlarına İşaret Dili Eğitimi

İşitme engelli vatandaşlarla daha iyi iletişim kurmak amacıyla Karamürsel Devlet Hastanesi personeline işaret dili eğitimi verilmesine başlandı.

Karamürsel Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Reyhan Çimşir, yaptığı açıklamada, işaret dili eğitiminin Sessiz Sağlık Projesi kapsamında verildiğini söyledi.

Projedeki amaçlarının alacakları sağlık hizmetleri için işitme engelli hastaları doğru yönlendirmek olduğunu belirterek, "İşitme engelli bireyleri anlayabilmek için doğru iletişim kurmak düşüncesiyle işaret dili öğrenmeye karar verdik. Bu projeye doktor, hemşire, diyetisyen, ebe ve temizlik elemanlarımızla sessiz bir yolculuğa çıktık. Bu yolda bize destek olan herkese teşekkür ediyoruz." dedi.

İşaret dili eğitmeni Sevilay Çelik de haftada 3 ders saati halinde verilecek eğitimlerin nisan ayının sonuna kadar devam edeceğini aktararak, şunları kaydetti:

"İki grup şeklinde eğitimimiz devam ediyor. Amacımız işitme engelliler hastaneye geldiğinde kendilerini ve hastalıklarını daha iyi anlatması ve karşıdaki insanlara kendilerini daha iyi anlatabilmesi. İşitme engelliler kendilerini karşıya daha iyi anlattıklarında karşıdaki insan onları daha iyi anladığında onlar kendilerini daha güvende ve anlaşılabilir hissediyorlar. Çok mutlu oluyorlar. İşaret dili eğitiminin daha da artmasını istiyorlar."

Kaynak: AA