Dilovası Devlet Hastanesinde Hekim Yetersizliği İddiaları

Kocaeli Sağlık Müdürü Şenol Ergüney, Dilovası Devlet Hastanesinde doktor yetersizliği nedeniyle hastaların mağdur olduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Ergüney, yaptığı yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında "Hastaneye doktor gönderilmesi için imza kampanyası başlattılar'' başlığıyla yer verilen haberlerde, "Dilovası Devlet Hastanesinde sadece 2 doktorun görev yaptığı ve hastaların mağdur edildiğinin" iddia edildiği belirtildi.

İddiaların gerçek dışı olduğunu ifade eden Ergüney, şunları kaydetti:

"D grubunda yer alan 25 yataklı Dilovası Devlet Hastanesinde kadrolu 1 dahiliye uzmanı, 1 kadın doğum uzmanı, 3 diş hekimi, acil serviste 8 pratisyen hekimimiz çalışmaktadır. Çocuk uzmanının tayini çıkması sebebiyle bu branşta İl Sağlık Müdürlüğü tarafından geçici görevlendirilen hekimler hizmet vermektedir. Genel cerrahi hastalarına başhekim Op. Dr. Ömer Naci Yılmaz tarafından poliklinik, konsültasyon ve ameliyat hizmeti verilmektedir. D grubu olan hastanemizde acil servis ve poliklinik hizmetlerinde basında yer aldığı şekliyle herhangi bir eksiklik ya da aksama yoktur.''

Ergüney, iddialara konu hastanenin içerisinde yer aldığı D grubu hastaneleri arasında ulusal bazda değerlendirildiğinde fiziki şartları, donanımı, ameliyathane, yoğun bakım, diyaliz, SDL doğum odaları ile Türkiye ortalamasının üzerinde modern standartlarda hizmet verdiğine işaret ederek, "Tabi ki bu hastanemizi daha da geliştirmek için bir çok çalışmalar yapılmaktadır ancak basında yer aldığı şekliyle 2 hekimin hizmet verdiği, hastaların mağdur olduğu iddiaları kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.'' ifadelerine yer verdi.

Kaynak: AA