Muş'taki Terör Operasyonları

Muş'ta geçen yıl terör örgütleri PKK/KCK ve Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonlar sonucu gözaltına alınan 649 şüpheliden 224'ü tutuklandı.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 2017 yılında terör örgütlerine yönelik çok sayıda operasyon düzenlendiği ifade edildi.

Bölücü terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonlarda 391 kişi "silahlı terör örgütüne üye olmak ve terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, bu şüphelilerden 121’inin sevk edildikleri adli mercilerce tutuklandığı, 96'sının adli kontrol şartıyla, 139 kişi ise ifadelerinin akabinde serbest bırakıldığı kaydedildi.

Açıklamada, yapılan operasyonlar sonucunda kırsal alanda faaliyet yürüten 7 bölücü terör örgütü mensubunun da sağ olarak ele geçirildiği bilgisine yer verildi.

FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik 2017 yılında yapılan operasyonlar hakkında da bilgi verilen açıklamada, operasyonlarda 258 kişinin gözaltına alındığı, bunlardan 103'ünün sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandığı, 67'isinin adli kontrol şartıyla, 88'inin de savcılıkça serbest bırakıldığı bildirildi.

Kaynak: AA