Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Bu yıl 53.’sü düzenlenecek olan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu için Aydın’da bilgilendirme toplantısı yapıldı. 10-15 Ekim 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan yarışmaya katılan ekip 13 Ekim 2017 tarihinde Aydınsınırları içindeki Çine, Efeler, İncirliova ve Germencik ilçelerinden geçecek olan 4. etap yarışları için Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü toplantı salonunda toplantı düzenlendi.

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
Vali Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Günay başkanlığında Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, çeşitli kamu kurum ve kuruluşların yöneticileriile birlikte 53. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda 53. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu hakkında kamu kurum ve kuruluşlara görev ve sorumlulukları hakkında bilgilendirme yapıldı.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanlığından Çeker’e Ziyaret

Gerçekleştirilen toplantının ardından Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Kutlu ve MHK Asbaşkanı Ali Badak Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker’i makamında ziyaret ederek 53. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu hakkında yapılacak çalışmalarla ile ilgili görüşme yaptı.

“Ülke tanıtımına katkısı çok büyük”

Cumhurbaşkanlığı makamı himayesinde Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından gerçekleştirilecek olan 53. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun ülke tanıtımı için de çok büyük bir öneme sahip olduğu belirtildi.

53. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 1. etabı 10 Ekim Alanya-Kemer, 2. etabı 11 Ekim Kumluca-Fethiye, 3. etabı 12 Ekim Fethiye-Marmaris, 4. Etabı 13 Ekim Marmaris-Selçuk, 5. etabı 14 Ekim Selçuk - İzmir, 6. etabı 15 Ekim İstanbul -İstanbul güzergahıyla toplam 6 etapta tamamlanacağı belirtildi.

World Tour kategorisine yükselen Dünyanın tek kıtalararası bisiklet turu, 2017 yılında dünyaca ünlü sporcu ve takımların üst düzey mücadelesine sahne olacak. Yarışlar Eurosport olmak üzere 120’nin üzerinde ülkede, ulusal ve uluslararası prestijli kanallar aracılığıyla canlı ve banttan yayınlar ile dünya genelinde geniş bir erişim ağına ulaşılması hedefleniyor.
Kaynak: İHA