Kütahya'da Göletlere 153 Bin Yavru Sazan Bırakıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ender Muhammed Gümüş, Kütahya genelinde 37 farklı bölgedeki göl ve göletlere 153 bin sazan yavrusu bırakıldığını bildirdi.

Gümüş, yaptığı yazılı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2017 yılı 'Balıklandırma Projesi' kapsamında Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğünden temin edilen pullu sazan yavrusu ile Kütahya göl ve göletlerinin balıklandırdıklarını belirtti.

Balık stoklarının ve su ürünleri tüketiminin artırılması, tüketime bağlı istihdam oluşturması amacıyla iç su kaynaklarında çoğunlukla doğal bir tür olan pullu sazanın kullanıldığını hatırlatan Gümüş, şunları kaydetti:

'Göletlerimizi, derelerimizi, nehirlerimizi balıklandırarak ekolojik dengenin korunmasına katkı sağlıyoruz. Bunun yanı sıra vatandaşlarımızın çocuklarıyla balık avlayarak, temiz havayı soluyarak iletişimlerini güçlendirecekleri ve stresten uzaklaşabilecekleri doğal ortamlar oluşturuyoruz. İç sulardaki balık varlığını sürdürülebilmek için mevcut göl ve göletlerimizde ekonomik değer taşıyan sazan balığı gibi türlerle balıklandırma çalışmalarına her yıl devam edeceğiz. Göletlere bırakılan yavrular mutlak suretle korunarak, en az bir kez üremelerine imkan tanınmasını, amatör balıkçılarımızın balıklara sahip çıkarak av yasaklarına uymalarını bekliyoruz.'

Kaynak: AA