'Çabalarımız Sonuç Verdi'

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Mecidiye beldesinde taş ve kalker ocaklarına karşı çabalarının sonuç verdiğini belirterek, bölgede ocak açılmasına bundan sonra izin verilmeyeceğini bildirdi.

Bircan, yaptığı yazılı açıklamada, Mecidiye beldesinde açılan taş ocaklarının uzun süredir büyük sorun olduğunu belirtti.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile konuyu dün görüştüğünü ifade eden Bircan, şunları kaydetti:

'Dün, Orman ve Su İşleri Bakanı, Çevre Komisyonu Başkanı, Çevre Komisyonu Üyeleri, Bakanlığın ilgili bürokratları ile Tekirdağ'da bir araya gelerek, Mecidiye taş ocakları konusunda, bu katliam için bakanlığın ve bağlı birimlerin izin vermemesi gerektiğini anlattım.

Sayın Bakan, Sayın Valimiz de oradaydılar, Orman ve Su İşleri İl Müdürümüze ve ilgili bürokratlara bundan sonra Mecidiye'de hiçbir taş ve kalker ocağına izin verilmeyeceğinin talimatını verdi. Orman Genel Müdürü'nü de arayan Bakan, talimatını yineledi. Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez'den Bakanla görüşmesinden hemen sonra 'Mecidiye köyü (Saros Körfezi'nde) bakanlığımızca yeni izin verilmemektedir' açıklaması tarafıma e-posta yolu ile iletildi.'

Bircan, Bu karar için çok mücadele ettiğini dile getirerek, 'Çabalarımız sonuç verdi. Bugüne kadar verilen izinler yüzünden doğası yeterince tahrip olan Mecidiyemiz'de bundan sonra taş ve kalker ocağı izni verilmeyecek. Ancak işimiz bitmedi, şimdi açık olan taş ocaklarının kapatması ve rehabilite edilmesi için mücadelemiz kararlılıkla sürecek.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA