Özgür Suriye Ordusu'nun Yeni Birlikleri Mezun Oldu

Özgür Suriye Ordusu, Kuzey Halep birliklerinin yeni grubu için al-Bab yakınlarındaki Sejou kasabasında bir kampta mezuniyet töreni düzenledi.

Özgür Suriye Ordusu, geçici Başbakan Jawad Ebu Hatab ve Kuzey Suriye’deki Özgür Ordu’nun en büyük gruplarından biri olan Shamiya Cephesindeki Özgür Ordu’nun üst düzey askeri komutanların katılımıyla al-Bab yakınlarındaki Sejou kasabasındaki kampta 200 askerden oluşan yeni bir mezuniyet töreni düzenledi.

Suriye geçici hükümetinin başında bulunan Ebu Hatab yaptığı konuşmada, Özgür Suriye Ordusunu oluşturan grupların liderlerini ulusal bir ordu oluşturmak için güçlerini bir araya getirmeye davet ederek, hükümetin kurtarılmış bölgeleri koruması gerektiğini ve bunun Suriye ulusal ordusunun sorumluluğunda olduğunu söyledi.

Ebu Hatab, yapılan alıştırmaların, ayrılıkçı güçler ve terörist grupların işgali altındaki bölgeleri kurtarmak için Özgür Suriye Ordu’sunun Türk Ordusu ile birlikte yapacağı olası bir operasyon hazırlığının bir parçası olduğunu söyledi.

Kaynak: İHA