Gedikli'den Enflasyon Değerlendirmesi

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, “Türkiye ekonomisine duyulan güvenin en büyük göstergesi olan doğrudan yabancı yatırımların artışı ile büyüme oranlarında ihtiyacımız olan yüzde 5’in yakalanmaması için bir neden yok” dedi.

Enflasyon rakamlarını değerlendiren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, Dünya Bankası’nın “Türkiye dünya ekonomisinin büyümesinde öncü ülkelerden olacak” ifadesini hatırlatarak, “Hatırlarsanız 2017 başında IMF ve bazı kredi kuruluşlarının büyüme rakamlarımızı yüzde 2.5 olacak diye yazmasına tepki göstermiştik. 16 Nisan sonrası ekonomi ivme kazanacak demiştik. Daha iyi olacak yeter ki Türkiye’ye güvenin. Bakınız Morgan Stanley, 2017 yılı için Türkiye büyümesini yüzde 2.3’ten yüzde 3.3’e yükseltti. Yetmez, ama sıra sıra arttıracaksınız. Mayıs ayı başında söylediğimiz gibi enflasyon düşüşü başladı.

Yıllık enflasyon yüzde 11.72’ye indi.Devam eden reform çalışmalarının uygulanması ve sonrasında doğrudan yatırımların artışı akabinde yıl sonunda enflasyon tek haneli rakamları görecek” açıklamasında bulundu.

Gedikli, yapmış olduğu açıklamanın devamında ise “Türkiye ekonomisine duyulan güvenin en büyük göstergesi olan doğrudan yabancı yatırımların artışı ile büyüme oranları ihtiyacımız olan yüzde 5’i yakalamaması için bir neden yok” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA