Muş Kültür Park Projesinde Çalışmalar Başladı

Muş Belediyesince Yeşilyurt Mahallesi'nde hayata geçirilecek Muş Kültür Park Projesi'nde çalışmalar başladı.

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, gazetecilere yaptığı açıklamada, hem kenttin görsel kalitesini arttırmak hem de insanların sosyal, kültürel aktivitelerini yapabilecekleri alanlar oluşturmak için çalıştıklarını söyledi.

Bu amaç doğrultusunda Yeşilyurt Mahallesi Fidanlık mevkisinde Muş Kültür Park adıyla bir cazibe merkezi oluşturmak için proje hazırladıklarını hatırlatan Asya, şunları kaydetti:

'Fidanlık mevkisindeki mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan arsanın tahsis işlemlerinin tamamlanması ile projemize başladık. 56 bin metrekare alan üzerine kurmayı planladığımız parkımızı, hem yaz hem kış kullanılabilecek şekilde tasarlıyoruz. Çocuklarımız için çocuk oyun alanları, yetişkinlerimiz için fitness ve spor alanları, ailelerimiz için güzel vakit geçirebilecekleri yeşil alanlar kuruyoruz. Proje içerisinde 5 bin metrekare alan üzerine biyolojik gölet kurulacak. Yazın çeşitli etkinliklerde kullanılacak göleti, kışın buz pateni olarak kullanılabilecek. Engellilerin de faydalanabileceği şekilde tasarlanan parkta 47 çeşit bitki çeşidi kullanılacak.'

Kaynak: AA