Bitlis 'Lider Çocuk Tarım Kampı' Düzenlendi

Bitlis Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından ilköğretim 4’ncü sınıf öğrencilerine yönelik “Lider çocuk tarım kampı” etkinliği düzenlendi.

Bitlis 'Lider Çocuk Tarım Kampı' Düzenlendi
Düzenlenen kampı ziyaret eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fatih Asak, öğrencilere sebze ve meyvenin nasıl yetiştiği hakkında bilgiler verdi. Buruda bir konuşma yapan Asak, “Sevgili çocuklar bugün gezdiğimiz bu güzel çiftlikte çeşitli sebze ve meyvelerin nasıl soframıza geldiğini yerinde inceledik. Tarım ve hayvancılığın hem zevkli hem de zahmetli bir uğraş olduğunu birlikte gördük” dedi.

Kampa katıldıkları için çok mutlu olduklarını belirten öğrenciler, çok keyifli vakit geçirerek, ilk defa çiftlik gördüklerini, ilk defa çiftlikte tarım ve hayvancılığın bir arada olduğunu gördüklerini belirterek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne teşekkür ederek, bu tür etkinliklerin devam etmesini istediler.

Bu anlamda 4’ncü sınıfta olan 20 öğrencinin tarım ve çevreye olan ilgilerini arttırmak için ortaya konan “Lider çocuk tarım kampı” Bitlis’te düzenlenen sertifika teslim töreninin ardından sona erdi.
Kaynak: İHA