Tarihi Kervan Yolunda Yürüyüş Yaptılar

Manavgat ilçesinden geçen ve Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat'ın kullandığı 'Sultan-i Yol'da yürüyüş gerçekleştirildi.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) ile Göç Yolu Yolcuları Dağcılık Platformu arasında imzlanan protokol ile ortaya çıkarılan Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat'ın kullandığı taş döşemeden oluşan 'Sultan-i Yol'da Kumluca Ali Baba ve Kırk Haramiler Yürüyüş Grubu ve Göç Yolu Yolcuları Yürüyüş Grubu'ndan oluşan 40 kişilik grup, yürüyüş gerçekleştirdi.

Tilkiler Mahallesi sınırları içerisinde başlayan yürüyüş, Yaylaalan Mahallesi’nin kuzey kısmına kadar devam etti. Yürüyüş boyunca, Gümrükhan ve Hisarcık kaleleri, iki tarihi Selçuklu çeşmesi ile Kartallık Kuyusu gezildi.

Yürüyüşe, MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, MATSO yönetimi de katıldı.

MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, tarihi yolun doğa sporları severlerin hizmetine sunulması ile büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Göç Yolu Yolcuları Dağcılık Platformu Kurucusu ve Başkanı Ali Çetin, Alaaddin Keykubat'ın Alanya'dan Beyşehir'de bulunan Kubadabad Sarayı'na gitmek amacıyla özel olarak yaptırdığı 145 kilometrelik tarihi taş döşemeden oluşan yolun 14 kilometrelik bölümünde yürüyüş gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kaynak: AA