Kıbrıs Gazisi Ahşaptan Oyuncak Kılıç Ve Hançer Yapıyor

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde Kıbrıs Gazisi 64 yaşındaki Mehmet Şener, ahşaptan organik oyuncak kılıç ve hançer yapıyor.

Kıbrıs Gazisi Ahşaptan Oyuncak Kılıç Ve Hançer Yapıyor
Boş zamanlarında evinin bahçesindeki barakada torunlarına hediye etmek amacıyla 3 yıl önce organik ahşap oyuncak kılıç ve hançer yapmaya başladığını söyleyen Mehmet Şener, ”Hobi olarak başladığım kavak ağacından hançer ve kılıç yapımını zamanla geliştirdim. Zaten ben Osmanlı tarihine de meraklı biriyim. Yaptığım oyuncak hançer ve kılıçları geleceğimiz olan çocuklarımıza hediye etmek benim hoşuma gidiyor. Bu arada meraklı olan büyüklerime ve arkadaşlarıma özellikle kılıçların üzerini yakma ve dağlama sistemiyle süsleyip, noktalama şeklinde de isimlerini yazıp hediye ediyorum. Benim için maddiyat önemli değil. Önemli olan beni hatırlamaları ve arkamdan hayır dua ile yad etmeleridir” dedi.

Kılıç ile hançeri yumuşak ve işlemeye daha uygun olduğu için kavak ağacından gerçek boyutlarına uygun olarak imal ettiğini belirten Şener, ”Kavak parçasına kılıç veya hançer şekli verebilmek için sadece testere ve tahta kullanıyorum. Zımpara işlemlerinden sonra kılıç ve hançeri gerçek görünümüne kavuşturmak için metal renge boyuyorum. Daha sonra da üzerini yakma ve dağlama sistemiyle süsleyerek hazır halde bekletiyorum. Birine hediye edeceğim zaman o kişinin ismini yazıyorum. İmal ettiğim oyuncak kılıçları elinize almayınca ahşap olduğunu anlayamazsınız. En son yaptığım kılıçlar Hisarcık ilçesinin tanıtım filminde de kullanıldı” diye konuştu.

Kaynak: İHA