İETT Genel Müdürü Emecen Açıklaması

'Bir saat içerisinde tek yönlü olarak 220 sefer yapıyoruz. Bu, 220 sefer de karşı yönde demektir. Kapasitemiz de arttı. Şu anda günde 950 bin yolcu taşımaktayız. Daha önce saatlik yolcu taşıma kapasitemizi yüzde 30 arttırmış olduk'

İETT Genel Müdürü Arif Emecen, 'Bir saat içerisinde tek yönlü olarak 220 sefer yapıyoruz. Bu 220 sefer de karşı yönde demektir. Kapasitemiz de arttı. Şu anda günde 950 bin yolcu taşımaktayız. Daha önce saatlik yolcu taşıma kapasitemizi yüzde 30 arttırmış olduk.' dedi.

İstanbul'a 146 yıldır hizmet veren İETT, Performans Gelişim Sistemi (PGS) çerçevesinde, çalışanlarını ödüllendirdi.

Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül törenine, Emecen, genel müdür yardımcıları, daire başkanları ve çalışanlar katıldı.

Emecen, genel müdürlük olarak belli periyotlarda Performans Gelişim Ödülleri adı altında personelin sahada yaptığı çalışmaları puanlama sistemi üzerinden otomatik olarak bir sonuç karnesi çıkardıklarını belirterek, şöyle devam etti:

'Bu ödüller 'şoför performansı', 'kazasızlık', 'en başarılı garaj personeli' gibi ödüllerdir. Bu ödüller, sahada şoför arkadaşlarımızın seferlerini tamamlama, dakiklik, kazaya karışmama, müşteri memnuniyeti gibi değişik dallarda puanlama neticesinde vermiş olduğumuz ödüllerdir. Sonuç karnesine göre en iyi, en başarılı olan arkadaşlarımızı belli periyotlarda ödüllendiriyoruz. Bugün 320 arkadaşımızı değişik dallarda ödüllendiriyoruz. Bunlardan biri de 'kazasızlık' ödülü. 3 yıl içerisinde bizim sahada olan şoförlerimizden, hizmetleri esnasında kaza yapmadan görevlerini tamamlayan arkadaşlarımızı takip ediyoruz. Buradan da amaç, kaza yapmama oranını yükseltmeye çalışmaktır.'

Ayrıca 'en başarılı garaj personelinin ödüllendirilmesi olduğunu ifade eden Emecen, 'Burada da garajlarımız arasında performanslarını ölçerek garaj personelimizi ödüllendiriyoruz. Personelimizin çalışmalarını, başarılı olmalarını teşvik etmeye yönelik bir çalışmadır. Yine bugün emekli olan personelimize de teşekkür ve takdir belgesi vereceğiz. İngiltere'de geçen hafta içerisinde yapılan 'Dünya Şirketlerarası Futbol Turnuvası'nda dünya şampiyonu olan İETT Futbol Takımımızı da burada ödüllendireceğiz. Bildiğiniz gibi İETT Futbol Takımı'nda sayın Cumhurbaşkanımız yıllar önce forma giymişti.' diye konuştu.

Emecen, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Metrobüste yaptığımız optimizasyon çalışması var. Pik saatlerde bir günde 420 sefer eklemiş olduk. Böylece pik saatlerde 17 saniyede bir otobüslerimiz Merter İstasyonundan geçmektedir. Bir saat içerisinde tek yönlü olarak 220 sefer yapıyoruz. Bu 220 sefer de karşı yönde demektir. Kapasitemiz de arttı. Şu anda günde 950 bin yolcu taşımaktayız. Daha önce saatlik yolcu taşıma kapasitemizi yüzde 30 arttırmış olduk. Yaptığımız anketlerde yolcu memnuniyetinin artmış olduğunu görüyoruz. Bu da hem işletmecilik, hem performans, hem de yolcu memnuniyeti açısından çok önemli bir gelişmedir'.

Konuşmanın ardından İETT Genel Müdürü Emecen, 'Genel Müdür Özel Ödülü' nü bir çocuğun hayatını kurtaran İETT şoförü Ramazan Yıldız'a verdi. Törende 320 İETT çalışanı ödüle layık görülürken, emekli olan personele takdir belgeleri ve İETT Futbol Takımı'na ödülleri verildi.
Kaynak: AA