Antalya'dan Kısa Kısa

Akseki'deki Aysel Güleç Anaokulu öğrencileri, yıl sonu etkinliği düzenledi.

Aysel Güleç Anaokulu Müdürü Kübra Erdem, etkinlikte yaptığı konuşmada, okul öncesi eğitimin çocukların eğitim yaşamında önemli olduğunu söyledi.

Ailelerin okul öncesi eğitime verdiği önemin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Erdem, 'Minik öğrencilerimizin büyük özen ve heyecanla hazırladıkları etkinliklerimiz Akseki içinde yürüyüşle başladı. Etkinliklerimiz salı günü okul öncesi etkinlikleri sergisi, çarşamba günü gösteri sunumu ve perşembe günü ise okul bahçesinde yapılacak kermesle son bulacak.' dedi.

- Kepezli miniklerden 7 bölge dansı

Kepez Belediyesi Kreşi öğrencileri yedi bölgeden danslar sunarak Türk bayraklarıyla velilerini selamladı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde düzenlenen yıl sonu gösterisinde, 55 çocuk 11 farklı gösteri sundu.

Çocuklar ilk olarak İngilizce Daddy Finger şarkısını söyledi. Ardından sırasıyla güler yüzler ördek rondu, semazen, kovboy gösterisi, Anadolu Ateşi gösterisi, Hayat Bayram Olsa şarkısı eşliğinde dans, bismillah rondu, çayda çıra ve Kafkas danslarını sundu. Final gösterisinde ise yedi bölgenin halk danslarını sırayla sahneleyen öğrenciler, köpükten Türkiye haritasının yedi bölgesini birleştirip ellerindeki Türk bayrakları ile velilerini selamladı.

- Döşemealtı Akkoç Mahallesi yolu genişliyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi ilçe mahallelerde yol genişletme çalışmalarını sürdürüyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Döşemealtı Akkoç Mahallesi’nde sarp kayalık ve dik yamaç nedeniyle ulaşımı riskli olan 2 bin metrelik yolda genişletme çalışması yapılıyor.

Ekipler, Akkoç Mahalle yolunun yaklaşık 2 bin metrelik bölümünün bir kenarı sarp kayalar, diğer kenarının derinliği 200 metreyi bulan dik yamaç olması nedeniyle, ulaşımda risk faktörünü ortadan kaldıracak bir genişletme çalışması yapıyor. Büyükşehir Belediyesinin yolu genişletmesiyle vatandaşların can ve mal güvenliği de artırılmış olacak.

Büyükşehir Belediyesi İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir, Akkoç Mahallesi'nde sürdürülen yol genişletme çalışmalarını yerinde inceledi. Akdemir, sarp kayalık ve dik yamaç nedeniyle sürücülerin riskli ulaşım yaptığını ancak bu çalışma ile artık daha güvenli bir ulaşım gerçekleştirileceğini belirtti.

Öte yandan yoldan geçen vatandaşlar, çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirerek, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e teşekkür etti.

Kaynak: AA