Engel Tanımayan Engelliler Sabah Namazında Buluştu

Engelliler, ‘’Namaza engel yok’’ etkinliği kapsamında Eyüp Sultan Camii’nde sabah namazında bir araya geldi.

İSTANBUL – Engelliler, ‘’Namaza engel yok’’ etkinliği kapsamında Eyüp Sultan Camii’nde sabah namazında buluştu.

Türkiye Beyazay Derneği ve ‘’Sabah Namazı Devrimi’’ organizasyonlarıyla tanınan gazeteci-yazar Adem Özköse tarafından gerçekleştirilen etkinlik kapsamında gece yarısından itibaren bir grup engelli, Eyüp Sultan Camii’nde bir araya gelerek sabah namazı saatini bekledi. Namaz vaktinin girmesiyle engelliler, cemaatle saf tutarak sabah namazını eda etti. Namazın ardından tesbihat yapıldı ve dualar okundu.

Engelli olarak bu saate Eyüp Sultan Camii’ne gelmenin kolay olmadığını anlatan Dernek Başkanı ve eski AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, diğer engelli arkadaşlarıyla buraya gelerek bu manevi atmosferden istifade etmek istediklerini söyledi.

Ayva, farklılıkların engel oluşturamayacağını belirterek, şunları kaydetti:

‘’Bir kere engelliler de tartışmasız bir kuldur. Bunu Cenab-ı Hak’ın bir lütfu, keremi olarak engellileri de engelli kategorisinde değil insan kategorisiyle tarif etmektedir. Bu Abese Süresi de diğer süre ve ayetlerde de değişik vesilelerle zikrediliyor. Dolaysıyla biz herhangi bir dünya bakışının ötesinde kul olduğumuzun farkındayız. Bu dünyanın en şerefli mertebesidir. Çünkü Allah diyor ki başta bütün insanlar eşref-i mahlukattır. Burada engelliler engelsizler diye ayırmıyor. Bu çok önemli bir mertebedir, önemli bir pozisyondur. Yani toplumda kim üstündür değildir bunu tartışmasına bile girmiyoruz. Yani sizin engeliniz olabilir olmayabilir, zengin olabilir olmayabilirsiniz. Eşref-i mahlukat olmanıza mani değildir. Dolaysıyla biz bunun hazzını yaşıyoruz, mutluluğunu yaşıyoruz. Tabii ki buna layık olmak ayrı bir gayret ister ayrı bir azim ister. İnşallah layık olmak istiyoruz.’’

Başakşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi engelli Ömer Faruk Morkoç ise “Engellere Karşı Engelsiz Şiirler” adlı ilk şiir kitabını, engellilere örnek olmak için yazdığını belirterek engellilerin her şeyi başarabileceğini, bir yerlere gelebileceğini söyledi.

‘’Engelli olmak engel değildir, iman varsa imkan da vardır.’’ diyen Morkoç, ‘’Devletimiz, milletimiz her türlü imkanı sağlıyor. Her yere girebiliyoruz. Her türlü camide yerimiz var. O yüzden imkanımız var, imanımız da olduğu sürece namazımızı kılabiliriz, oruç da tutabiliriz, hacca da gidebiliriz. Hepimiz Allah’ın iyi bir kulu olmaya çalışıyoruz. Biz buna çabalıyoruz, buna da hiçbir şey engel değildir.’’ dedi.

Yapılan duaların ardından grup camiden ayrıldı.
Kaynak: AA