Tire'de 1. Ot Festivali

Tire Kaymakamlığı himayesinde, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Tire Ziraat Odası işbirliğiyle 1. Ot Festivali yapıldı.

Düzenlenen törende konuşan Tire Kaymakamı Hasan Tanrıseven, birincisini gerçekleştirdikleri Ot Festivali'ni Çiftçiler Günü ile birleştirdiklerini söyledi.

Tire'nin otlarının meşhur olduğunu aktaran Kaymakam Tanrıseven, şöyle konuştu:

'Ot Festivali ile tarımsal ürünlerle geçimini sağlayan çiftçilerimizin ürünlerini tanıtma fırsatı vermek ve yeni pazarlara açılmalarını sağlamak hedefindeyiz. Son yıllarda deniz ve güneş turizminin yanı sıra kültür turizmi, gastronomi turizmi ve agro turizm ön plana çıkmaktadır. Bu boyutu ile baktığımız zaman ilçemiz, gastronomi, tarım, doğal güzellik ve kültür turizmi için çok uygun olduğu görülmektedir.'

İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Güldal ise, ilçenin tarım ve hayvancılık alanında bir adım önde olduğunu aktararak, 'Bunun ispatı olarak ilimizde hazırlanan projelerin içinden en büyük payı alan ilçelerden biri Tire'dir. Son olarak dağıtılan 2 milyon liralık projenin 1 milyon lirası Tire tarafından kullanılmıştır. İlçemize desteğimiz artarak devam edecektir.' ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından halk oyunları ekibi gösteri yaparak ot yemeği ve resim yarışması düzenlendi.

Festivale, İzmir Vali Yardımcısı Erol Türkmen, Tire Belediye Başkan Yardımcısı Mengü Önler, Tire İlçe Emniyet Müdürü Engin Tetik, Tire İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mutlu Tıraş, İzmir Ziraat Odası Başkanı İbrahim Erdallı katıldı.

Kaynak: AA