Kazdağları 3. Ulusal Mutfak Günleri Festivali

Çeşitli kategorilerde yarışmaların düzenlendiği festivale, Türkiye'nin farklı bölgelerinden 290 şef katıldı.

Balıkesir-Edremit Körfez Aşçılar Derneğince bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Kazdağları Ulusal Mutfak Günleri Festivali kapsamında düzenlenen yemek yarışmasında, 34 ilden 290 şef hünerlerini sergiledi.

Festival kapsamında, Altınoluk Mahallesi Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen yemek yarışmasında, aşçılar, yılın en iyi üniversitesi, en iyi oteli, en iyi genç altın şefleri ve en iyi lisesi kategorilerinde yarıştı.

Ayrıca amatör katılımcılar da serbest dalda yemeklerini beğeniye sundular. Jüri başkanlığını Fransız Şef Wolfgang Goedl'in yaptığı yarışmada, 10 gözlemci ve 54 jüri üyesi yemekleri seçmek için tadımlar yaptı.

- 'Yarışmamızı uluslararası boyuta taşımayı hedefliyoruz'

Balıkesir-Edremit Körfez Aşçılar Derneği Başkanı Bahri Batur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışmaya beklediklerinden fazla ilgi olduğunu belirterek, 'Bölgemizin ve Kazdağları’nın tanıtımını en iyi şekilde yapmaktayız. Ulusal boyutta yaptığımız bu yarışmamızı uluslararası boyuta taşımayı hedefliyoruz. Daha iyilerini yapmak için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Yarışmacılar hünerlerini sergiliyor.' diye konuştu.
Kaynak: AA