Kemal Kılıçdaroğlu 19 Mayıs'ta Ataşehir'de Zübeyde Hanım Eğitim Ve Kültür Evi'ni Açacak

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’ndaAtaşehir Belediyesi tarafından yapılan Zübeyde Hanım Eğitim ve Kültür Evi’nin açılışını gerçekleştirecek.

Kemal Kılıçdaroğlu 19 Mayıs'ta Ataşehir'de Zübeyde Hanım Eğitim Ve Kültür Evi'ni Açacak
Ataşehir Belediyesi’nin kurduğu Eğitim ve Kültür Evi’ne Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın adı verilirken merkezin açılışı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleşecek. İlçe sakinlerinin Zübeyde Hanım adının Ataşehir’de yaşatılması talebine karşılık harekete geçen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Küçükbakkalköy Mahallesi’nde kurulan Eğitim ve Kültür Evi’ne Zübeyde Hanım’ın ismini verme kararı aldı.

Küçükbakkalköy Mahallesi’nde hizmete açılacak merkeze, Zübeyde Hanım’ın adının verilmesi hakkında bir açıklama yapan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, milli mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e; annesi, manevi kızı ve özel hayatı üzerinden yöneltilen alçakça iftiraları lanetle kınıyorum. Televizyon programlarında Atatürk’ü yalan ve iftira dolu sözlerle karalamaya çalışan niyeti bozuk hasta ruhlular, asla amaçlarına ulaşamayacaklar. Bu topraklar üzerinde Atatürk sevgisi bitmeyecektir. Atatürk’e saldırmak için dinimizde, kültürümüzde, örfümüzde kutsal olarak gördüğümüz “annelik” gibi yüce bir makam üzerinden bile alçakça iftirada bulunma cüretini gösteren bu kanıbozuk kişiler, Atatürk sevgimizi azaltamayacaktır” dedi.

Sözlerine devam eden Başkan İlgezdi, “Kimi zaman Atatürk’e, kimi zaman İsmet İnönü’ye, kimi zaman da Cumhuriyet’e ve devrimlere atılan iftiraların asıl amacının, hangi kirli oyunların hesabı olduğunu, aklıselim sahibi herkes gayet iyi biliyor. Atatürk’e, Cumhuriyet’e ve devrimlere inananlar, bu ‘çamur at, izi kalsın’ kirli siyasetini, bir asırdır bu kirli ağızlardan tanıyor. Ancak, dün başarıya ulaşamadıkları gibi, bugün de kazdıkları kuyuda boğulacaklarından hiç kuşkumuz yok” diye konuştu.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla İstanbul’daki etkinliklere katılacak olan CHP Lideri Kılıçdaroğlu saat 19.00’da Zübeyde Hanım Eğitim ve Kültür Evi’nin açılışına katılacak, ardından saat 19.30’da Ataşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet Meydanı’nda düzenleyeceği Hayko Cepkin konserinde Ataşehirlilerle buluşacak.
Kaynak: İHA