Başkan Uysal, 2016 Yılını Değerlendirdi

Akseki Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal, belediyenin 2016 yılı çalışmalarını değerlendirdi.

Uysal, düzenlediği basın toplantısında, 15 Temmuz'da Akseki halkının üzerine düşeni yaptığını, Türkiye'nin şu anda emin adımlarla daha iyi günlere yürüdüğünü kaydetti.

Akseki Belediyesi olarak görevi devraldıklarında 'Halka hizmet Hakk'a hizmet' anlayışıyla işe başladıklarını anlatan Uysal, 3 yılda çok güzel işler yaptıklarını dile getirdi.

Geçen yıl belediyenin imkanları dahilinde, halkın problemlerine odaklı ve şeffaf bir yönetim anlayışıyla çalıştığını belirten Uysal, yaz boyunca Akseki merkez olmak üzere tüm mahallelerin ilaçlandığını, 23 mahalleye çocuk oyun parkları yapıldığını, ramazan ayı boyunca halkın da desteğiyle iftar yemeği verildiğini hatırlattı.

İlçe merkezine 100 yeni çöp konteyneri dağıtıldığına değinen Uysal, Oymapınar Barajı'nın üst kullanım hakkı ve iskelelerin de belediyeye geçtiğinin altını çizdi.

Akseki merkezine yeni kaldırımların yapıldığını kaydeden Başkan Uysal, İller Bankası kredisi ile belediyeye bir çekici, bir dorse, bir çift kabinli kamyonet alındığını kaydetti.

İlçe genelinde kaldırım çalışmaları yürütüldüğünü, şehirler arası terminalin kullanımının Büyükşehir Belediyesinden belediyeye devredildiğini belirten Uysal, Akseki Resim Sergi Müzesi'nin de açılışının yapıldığını anımsattı.

Uysal, her ay düzenli olarak merkez ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldiğini ifade ederek, 'Aksekimizi diğer illerdeki hemşehrilerimize yapılan işleri ve Akseki'yi takip etmeleri için yeni web sitesinde 14 bin Aksekili bir araya getirildi. İyi bir iletişim ve Akseki'nin geleceği için İstanbul'da bulunan derneklerin ziyaretine devam edildi.' dedi.

Ekonomik ömrünü doldurmuş ve kullanılmaz halde olan hurda araçların da satıldığına değinen Uysal, 'Belediyemizin kurumlara olan yüklü miktardaki borç ödendi. İlçemize TOKİ projesi kazandırılıp 408 konutun yapımına başlandı. Göktepe Kayak Merkezi Projesi onaylandı.' diye konuştu.

Akseki'de gerçekleştirilen projeleri uygularken, sadece bugün için değil, Akseki'nin geleceği için de çalıştıklarını altını çizen Başkan Uysal, şunları söyledi:

'İlçemizin, geçmişten gelen değerlerini özelliklerini koruyarak bu değerleri yarınlara taşımak ve gelecek nesillerimize gururla teslim etmek istiyoruz. Bugünü kurtarmaya çalışan değil, geleceği düşünen bir anlayışla hareket ediyoruz. Akseki'de tüm kuruluşlar ve vatandaşlarımızla ortak hareket etmeye çalışıyoruz. Halkımızın her kesimi ile sık sık bir araya gelmeye çalışıyoruz. Fikir alışverişlerinde bulunuyoruz. Aksekiyi daha ileriye taşımak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Biz bu yola çıkarken, örnek bir belediyecilik için kolları sıvadık. Bugüne kadar da Akseki'de gerçekleştirdiğimiz proje ve işlerle örnek olmaya devam edeceğiz. Tüm birimlerimizin dikkat ve titizlikle yerine getirdiği gayretli çalışmalar belediyemiz içinde oluşturduğumuz birlik, beraberlik ve dayanışmanın sonucudur. Belediye meclis üyelerimiz bu konuda hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan yardımcı olmaktadırlar.'

Kaynak: AA