Malkara'da Konferans

Malkara ilçesinde Kutlu DoğumHaftası'nın bu yılki teması 'Hz. Peygamber ve Güven Toplumu' konulu konferans düzenlendi.

Malkara Kültür Sarayındaki Konferansa konuşmacı olarak katılan İl Müftüsüİsmail İpek, yaptığı konuşmada, 2017 yılı Kutlu Doğum Haftası'nın temasını 'Hz. Peygamber veGüven Toplumu' şeklinde belirlediklerini anlattı.

İpek, bu temanın yurt sathında ve gönülcoğrafyamızda işlenmesiyle, barış ve güven toplumu olabilmek için yeniden, eminPeygamberin emin ümmeti olabilmek için mümin gönüllerde bir bilinç vefarkındalık oluşturmayı hedeflediklerini kaydetti.

Müftü İpek, şunları kaydetti:

'Kainat,Cenab-ı Hakk’ın insanoğluna emanetidir. Bu kıymetli emanet, her anlamda güveni,istikrarı, huzuru ve barışı hak etmektedir. Halbuki bugün insanlık emanetehakkıyla riayet edemediği için küresel ölçekte bir güven bunalımı yaşamaktadır.Bireyler ve toplumlar arası ilişkileri sarsan, insanın tabiatla ilişkisinibozan ve dünyanın her geçen gün daha güvensiz hale gelmesine sebep olan hadiselerinardı arkası kesilmemektedir. İslam karşıtlığı, ayrımcılık, yabancı düşmanlığı,ırkçılık ve nefret suçları artmakta; terör ve şiddet masum canlara kıymayadevam etmektedir.'

Programa, ilçeKaymakamı Erkan Karahan, Belediye Başkan Yardımcısı Bahaettin Cömert, AK Parti ilçe Başkanı Gökhan Şentürk ve diğer protokol üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA