TİKA Ve BİSEG İş Birliğinde Nijer'e Sağlık Çıkarması

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ile Bir İnsan Dünyaya Bedeldir Sağlık ve Eğitim Köyleri Gönüllüler Derneği (BİSEG) iş birliğinde 50 kişilik gönüllü ekip Nijer'de 15 gün sağlık hizmeti verdi.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Nijer'de ihtiyaç duyulan tıbbi operasyonları gerçekleştirmek, sağlık hizmetlerinin kapasitesini artırmak ve ülkeler arası dostluk ilişkilerini geliştirmek amacıyla 2006'dan bu yana TİKA tarafından sivil toplum kuruluşları iş birliğinde yapılan çalışmalar devam ediyor.

Bu sene Nijer'in Tessaoua ve Aguié bölgelerinde 21. kez yapılan organizasyona Türkiye'nin farklı şehirlerinden katılan gönüllü doktor ve hemşirelerin yanı sıra BİSEG temsilcileri ve TİKA Uzman Yardımcısı Onur Yaşar katıldı.

Organizasyon kapsamında göz, genel cerrahi, kulak burun boğaz, aile hekimliği, diş, üroloji ve çocuk hastalıkları bölümlerinde uzman yerel personel ile iş birliği içerisinde 2 hastanede aynı anda çalışmalar yapıldı. Bu kapsamda çok sayıda ameliyatın yanı sıra poliklinik hizmeti verildi. Ayrıca TİKA tarafından temin edilen ilaçlar hastalara ücretsiz dağıtıldı.

Kaynak: AA