'İrfan Yolunda Üç Şehir Açıklaması Mekke-Medine-Kudüs' Projesi

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından uygulanan proje kapsamında 81 ilde gençlik merkezlerinin atölye çalışmalarına katılan kız öğrenciler arasından bir kişi için MekkeMedineKudüs gezisi düzenlendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, 'İrfan Yolunda Üç Şehir: Mekke-Medine-Kudüs' projesi kapsamında Bayburt'tan üniversite öğrencisi Büşra Şimşek, 13 günlük gezi kapsamında bu üç şehre gidecek.

Bayburt Gençlik Merkezi Müdürü Savaş Erel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gençlik merkezlerindeki dini ilimler ve değerler atölyesi çalışmalarına katılan öğrencileri ödüllendirmek için Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce 'İrfan Yolunda Üç Şehir: Mekke-Medine-Kudüs' gezi projesinin hayata geçirildiğini söyledi.

Erel, gençlik merkezlerinin atölye çalışmalarına katılan gençleri ödüllendirmenin yanında gençlerin daha farklı ortamları görmeleri, gezmeleri ve bu gezdikleri yerleri gençlik merkezlerindeki diğer arkadaşlarına anlatmalarının da amaçlandığını belirterek, 'Bu proje kapsamında ilimizden Büşra Şimşek, Bayburt ve Bayburt Gençlik Merkezi adına 81 ildeki bayan öğrencilerimizle birlikte bakanlığımızca Mekke-Medine-Kudüs gezisine götürülecek.' dedi.

Geziye katılacak olan Büşra Şimşek de Bayburt Üniversitesi Gıda Mühendisliği 4'üncü sınıf öğrencisi olduğunu, ders dışı zamanlarını değerlendirmek için Bayburt Gençlik Merkezi'nin çeşitli alanlardaki atölye çalışmalarına gönüllü olarak katıldığını ifade etti.

Kaynak: AA