Süleymanpaşa Belediye Meclisinde Yaşanan Arbede

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Yüksel: '(Olay) Sıkışmış, sıkıştırılmış, yalan yanlış bilgilerle oyalanmış ve ekmeği elinden alınmak için hamle yapılmış insanların tepkisiydi'.

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, Süleymanpaşa Belediye Meclisinde yaşanan arbedenin aylardın yalan yanlış bilgilerle oyalanmış ve ekmeği elinden alınmak için hamle yapılmış insanların tepkisi olduğunu söyledi.

Yüksel, Köprübaşı'da kurulan semt pazarıyla ilgili Süleymanpaşa Belediye Meclisi'nde yaşanan arbedeye ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, meclis toplantısında hiçbir AK Parti meclis üyesine darp veya saldırı olmadığını belirtti.

Mecliste yaşanaların, olay olmaktan çok aslında tepki olduğunu ifade eden Yüksel, şunları kaydetti:

'Dün Süleymanpaşa meclisinde bir olay yaşandı. Aslında olay değil de insanların aylardır biriken, sıkışmış, sıkıştırılmış, yalan yanlış bilgilerle oyalanmış ve ekmeği elinden alınmak için hamle yapılmış insanların tepkisiydi. Dünkü olayda hiçbir pazarcı esnafımız hiçbir AK Parti meclis üyesine darpta bulunmamıştır. Bizim hiçbir meclis üyemize darp olayı yaşanmamıştır.'

- Meclis kararını mahkemeye taşınacak

Yüksel, 10 dönüm alanda hizmet veren mevcut pazar alanının 4 dönüme indirilmek istendiğini, bu yapılırken de esnafa danışılmadığını dile getirerek, şunları söyledi:

'Bu ne demektir, bazı pazarcı esnafımızın ekmeğinin elinden alınması, tezgahların küçülmesi demektir. Dolayısıyla alternatif üretilmeden pazarcı esnafının kararı sorulmadan bir uygulama yapılmaya çalışılıyor. Bütün mahallelere yetecek şekilde kapalı pazar yeri yapmak için belediyenin bütçesi mevcuttur. Esnafımıza 'eşkıya, zorba' diyen bir zihniyet ile karşı karşıyayız. Onların açıklayacağı doğrular nelerdir biz de merakla bekliyoruz. Avukatlarımızla da görüştük, alınan bu karara ilişkin, biz Süleymanpaşa Belediye Meclisi üyeleri olarak durdurma kararı istemiyle İdare Mahkemesine dilekçemizi vereceğiz.'

Cüneyt Yüksel, kavgaya gürültüye gerek olmadan hukuki yollarla çözüleceğini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA