Eyüpsultan'da Sokak Hayvanları İçin 'Doğal Yaşam Alanı' Kuruluyor

Eyüpsultan Belediyesi, sokak hayvanları için “Doğal Yaşam Alanı” kuruyor.

Eyüpsultan'da Sokak Hayvanları İçin  'Doğal Yaşam Alanı' Kuruluyor
Sokak hayvanlarının barınma, beslenme, bakım ve tedavi ihtiyaçlarının karşılanması için birçok önemli çalışmayı hayata geçiren Eyüpsultan BelediyeBaşkanı Remzi Aydın,sokak hayvanlarına sağlıklı yaşam haklarının sağlanması için önemli bir projeye daha imza atıyor.

Projeleri hazırlanan ve en kısa zamanda hayata geçirilecek olan Doğal Yaşam Alanı’nda, kapalı ve açık alanlar bulunacak. Kapalı bölümünde karantina, hasta bakım, yem hazırlama (mutfak), bakıma muhtaç yavrulu anne bölümü, ameliyathane, muayenehane, ameliyat sonrası bakım ünitesi, eğitim ve konferans salonu, idari bölüm, depolar (yiyecek, ilaç, malzeme) otopark ve bahçe yer alacak.

Açık alanda ise yavruluktan yeni çıkanlar, ayrı tutulması gerekenler, engelli, yaşlı, mağdur, hayvan müşahede, yavrulu anne gibi farklı bölümler, etkinlik alanı, gezdirme ve eğitim alanı, öncelikli sahiplendirme alanı, kedi yaşam alanı, kulübe yapım atölyesi bulunacak.

Merkezde sahiplendirmeye öncelik verilecek

Sokak hayvanlarının merkeze getirildiği andan itibaren planlı bir şekilde kontrol ve müşahedelerinin yapılarak gerekli müdahalelerle hayata tutunmalarını sağlayacak olan Doğal Yaşam Alanı,sokaktaki canlarımıza sahip çıkmak gerçeğinden hareketle sahiplendirmeye öncelik verecek.

Hayvanların fiziki ve psikolojik durumları göz önüne alınarak özelliklerine uygun bölümleme tasnifi yapılıp rehabilite edileceği merkez, gönüllü vatandaşlar ile el ele yürütülen şeffaf bir sisteme sahip olacak.

Alanlar, sokak hayvanlarının hareket ihtiyacını karşılayabileceği tarzda büyük ölçekli olarak yapılacak.
Kaynak: İHA