Vali Yurtnaç Engelli Öğrencileri Ziyaret Etti

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, 3 Aralık Engelliler Günü nedeniyle engelli öğrencilerle bir araya geldi.

Yurtnaç, eşi Dilek Yurtnaç ile Kanuni Sultan Süleyman Özel Eğitim İlk ve Ortaokulu ile Mesleki Eğitim Merkezinde eğitim gören engelli öğrencileri ziyaret etti.

Öğrencilerle birlikte pasta kesen Yurtnaç, öğretmenlerden öğrencilerin durumu hakkında bilgi aldı.

Yurtnaç, ziyaretinde yaptığı açıklamada, öğretmenlerin titizlikle bu çocukların eğitimine katkı sağladığını, yapılan bu işin memuriyetten daha çok gönüllülük işi olduğunu belirterek, "Öğretmenlerimiz bu tür dezavantajlı çocukların eğitiminde büyük bir sabır göstermeleri gerekiyor. Bu sabrın mükafatı da inşallah manevi olarak büyük olacaktır." dedi.

Devletin dezavantajlı gruplara önemli imkanlar sunduğunu ifade eden Yurtnaç, şunları kaydetti:

"Engellilerin sorunlarını aşmasında devletimiz önemli bir yol kat etti. Allah’tan gelene biz karşı gelemeyiz. Verdiği güzel nimetlere karşı şükredip olumsuz bir durumda isyan etmeyeceğiz. Bu çocuklarımızı bu şekilde kabullenmek zorundayız. Kendinizi ve onları toplumdan soyutlamayın. Kendinizle ve toplumla barışık olun. Bu her insanın başına gelebilir. Engelli çocuğu olan anne babaların yükü ağır ve meşakkatli. Büyük sabır gerektiren bir yükün altındalar ve bunun mükafatını inşallah en güzel şekilde alacaklardır. Engelliler bizlere Rabbimizin bir imtihan vesilesidir."

Öğrencilerle oyun oynayan ve bir süre vakit geçiren Yurtnaç, devletin bu tür dezavantajlı guruplar için her türlü desteği verdiğini söyledi.

Kaynak: AA