Nazillili Öğretmenlerden Türkmenlere Şefkat Eli

Aydın’ın Nazilli İlçesinde Türk Eğitim Sen ve Turkuaz Kadınlar Derneği Üyesi öğretmenlerin bir ay önce başlattığı Konya’daki Türkmen ailelere yardım kampanyası kapsamında toplanan gıda ve giysi yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Nazillili Öğretmenlerden Türkmenlere Şefkat Eli


Zafer Mahallesinde bulunan Türk Eğitim Sen ve Turkuaz Kadınlar Derneği binasında toplanan yardımları Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık tarafından temin edilen TIR’a yükleyen sendika ve dernek üyeleri daha sonra TIR’ı dualarla uğurladı. Türk Eğitim Sen Nazilli Temsilcisi Olgun Ergün, “Turkuaz Kadınlar Derneği’nin Nazilli Türk Eğitim Sen ile birlikte düzenlediği yardım kampanyasında savaştan kaçıp ülkemize sığınan Konya’daki 620 Türkmen ailesinden 20’sine yardım amaçlı düzenlediğimiz kampanyamızı tamamlayarak yardımlarımızı ailelerimize ulaştırdık.”

Kampanyanın Kasım ayı sonunda başlatıldığını ifade eden Ergün, “Turkuaz Kadınlar Derneği Başkanı Fatma Ergün ve üyelerinin, sendikamız üyeleri ile birlikte başlattığı yardım kampanyasında kuru gıda, giysi, oturma grupları ve muhtelif malzemeler okullarımızdaki öğretmenlerimizin destekleri ile toplandı. Herkes elinden geldiği kadar fedakarlık gösterdi. Sendika binamızda toplanan yardım malzemelerini Konya’da yardım organizasyonunu üstlenen Ahde Vefa Derneği’ne ulaştırdık. Amacımız, karda kışta kalan Türkmen kardeşlerimizi bir nebze olsun yardımda bulunabilmek, sıcak bir el uzatabilmek. Bu bir anlamda kardeşin kardeşe el uzatmasıdır. Devletimizin yardımları maalesef yeterli gelmiyor. Bu tür çalışmaların devlet politikası haline gelmesini diliyoruz. Devletimizin yardımlarının daha da artmasını istiyoruz. Yardımda bulunanlardan, emeği geçenlerden Allah razı olsun. İnşallah hayırlara vesile olur” dedi.

Kaynak: İHA