Mardin'de '2. Yapı Grubu İnşaat Ve Tadilat Fuarı' Açıldı

Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Yaman: 'İnşaat alanında dünyada Çin’le beraber bu sektörün en iyi ülkesi biziz'.

Mardin'de bu yıl 2'incisi düzenlenen "Yapı Grubu İnşaat ve Tadilat Fuarı"nın açılışı gerçekleştirildi.

Kızıltepe ilçesinde Movapark Fuar alanında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Mardin Valiliği ve Mardin Büyükşehir Belediyesi destekleriyle organize edilen fuar, 4 gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak.

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanvekili Vali Mustafa Yaman, yaptığı açıklamada, şehir ekonomisinin gelişmesinde fuarların önemine değinerek bu tür organizasyonları her zaman destekleyeceklerini kaydetti.

İnşaat sektöründe Türkiye'nin öncü olduğunu vurgulayan Yaman, şöyle dedi:

"İnşaat alanında dünyada Çin'le bu sektörün en iyi ülkesi biziz. O nedenle de dünyanın diğer ülkeleri yenilikleri Çin'den ve bizden öğreniyorlar. Bu sebeple yüzümüzü ağartan inşaat sektörünün kıymetli paydaşlarına ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Kızıltepe Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Dündar ise, kenttin bir fuar alanına ihtiyaç duyduğunu söyledi.

5 senedir yapılan fuarlara destek verdiklerini söyleyen Dündar, "Bu fuarları destekliyoruz, destekleyeceğiz. Müstakil bir fuar yerimiz olsun ki her zaman destekleyelim." değerlendirmesinde bulundu.

Fuara, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Kızıltepe Kaymakamı Ahmet Odabaş, Derik Kaymakamı Hakan Kafkas, Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsa Tunç, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve davetliler katıldı.

Yapı malzemeleri, bina otomasyonu, iş ve inşaat makineleri, güneş enerjisi, doğalgaz, mobilya, dekorasyon, emlak-konut, ev gereçleri üreten firmaların yer aldığı fuar, 12 Kasım'a kadar açık kalacak.
Kaynak: AA