Sahiplendirilen 205 Sokak Hayvanına Ücretsiz Sağlık Kontrolü

Kemerburgaz’da sahiplendirilen 205 sokak hayvanı 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle sahiplendirildiği Kemerburgaz Sokak Hayvanları Kliniği’nde ağırlandı. Kliniğe gelen hayvanların bugüne özel ücretsiz olarak sağlık kontrolleri yapılıp, mama hediye edildi.

Sahiplendirilen 205 Sokak Hayvanına Ücretsiz Sağlık Kontrolü
Eyüp Belediyesi, 1 Nisan 2017 tarihinde açılan Kemerburgaz Sokak Hayvanları Kliniğinde sahiplendirilen 205 sokak hayvanını ağırladı. Birçok hayvanseverin katıldığı etkinlikte “Hayvanları satın alma sahiplen” mesajı verildi.

Klinikte sahiplenen hayvanların için 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü münasebetiyle ücretsiz olarak önce sağlık kontrolleri yapıldı. Ardından aşıları eksik olan hayvanların aşıları yapılıp mama hediye edildi. Etkinlikte hayvan hakları konusunda bilgilendirme yapıldı. Açıldığı günden bu yana 6 ay içerisinde toplam 205 sokak hayvanının sahiplendirildiği Kemerburgaz Sokak Hayvanları Kliniği’nde sokak hayvanı sahiplenmek isteyenler başvuru yapabiliyor.

“205 sokak hayvanını sahiplendirdik”

Hayvanların satın alınmasını değil sahiplenilmesi gerektiğini vurgulayan Eyüp Belediyesi’nde görevli Veteriner Hekim Gökhan Karadağ, “Eyüp Belediye Başkanımız Remzi Aydın, Hayvan haklarına karşı çok duyarlıdır. Sokak hayvanları kliniğimizi 1 Nisan 2017 tarihinde açıldı, bu tarihten itibaren 205 sokak hayvanını sahiplendirdik. Sahiplendirdiğimiz hayvanları bugün tekrar buradaki kliniğimize davet ettik. Buraya gelen hayvanların sağlık kontrolü ve aşıları yapılıp küçük hediyeler ile uğurladık” şeklinde konuştu.



“Hayvanların da bizim kadar yaşamaya hakkı var”

Hayvanların satın alınmasına çok karşı olduğunu belirten Tülay Akduman, “Benim de evim de bir kedim var, bunu sahiplendim. Dünyada bizim ne kadar yaşamaya hakkımız var ise hayvanlarında bizim kadar yaşamaya hakkı var. Onların da bu kadar yaşamaya hakkı varken maddiyat araya girince çok çirkin oluyor. O yüzden sahiplenmek çok güzel bir duygudur” dedi.



“Onları arkadaşım gibi hissediyorum ”

Tuana Karadağ, “Hayvanlara güzel davranıp onları sevmeliyiz, hayvanları dövememeliyiz. Arkadaşım olmadığında onları arkadaşım gibi hissediyorum, çok tatlılar. Benim de evde beslediğim ’Aziz’ isminde sevimli bir kedim var. Beraber yatıyoruz beraber oyun oynuyoruz çok eğleniyoruz” ifadelerini kulandı.
Kaynak: İHA