Ağrı İŞKUR İl Müdürü Güven 186 İş Yerini Ziyaret Ederek Eleman Tespit Etti

Ağrı İŞKUR İL Müdürü Gıyas Güven, piyasanın önde gelen faaliyetleri inşaat, toptan ve perakende ticaret, İdari ve destek hizmet faaliyetleri, ulaştırma ve depolama sektörlerinde yer alan 186 iş yerini gezerek işverenlerle bir araya geldi.

Ağrı İŞKUR İl Müdürü Güven 186 İş Yerini Ziyaret Ederek Eleman Tespit Etti
İŞKUR İL Müdürü Gıyas Güven, yaptığı açıklamada yüzde en yüksek iş oranına sahip olan sektörün inşaat sektörü olduğunu söyledi.

İŞKUR’un bir çok alanda işveren ile işçiyi bir araya getirdiğini belirten Güven, “Ağrı genelinde 20+ istihdamlı işyerlerinin %11,1’inde açık iş olduğu tespit edilmiştir. Ağrı genelinde açık iş oranı %1,2 olarak hesaplanmış ve en yüksek açık iş oranına sahip sektör %3,4 ile İnşaat olmuştur. İşverenlerin en çok talepte bulundukları meslekler beden işçisi (inşaat), kasiyer ve hemşire(yeni doğan)’dir. Açık işlerde en çok aranılan ilk üç beceri ise, yeterli mesleki/teknik bilgi ve tecrübe, fiziki ve bedensel yeterlilik ve hesap yapabilme (analitik beceri)’dir. İşverenler talep ettikleri açık işleri en çok İŞKUR aracılığı ile aramaktadır. Ağrı ilinde bulunan 20+ istihdamlı işyerlerinin yüzde 62,3’u İŞKUR hizmetlerinden faydalanmaktadır. Türkiye genelinde ise İŞKUR hizmetlerinden faydalanma oranı yüzde 55,4 olarak gerçekleşerek, bu oran Ağrı ili için Türkiye ortalamasının üstündedir” dedi.

Güven, “Araştırma kapsamındaki 20+ istihdamlı işyerlerinin %21,8’inde 181 kişinin temininde güçlük çekilmektedir. Eleman temininde en çok güçlük çekilen meslekler şoför-yük taşıma, aşçı, pazarlamacı, inşaat ustası, örtü altı sebze yetiştiricisi (seracı), ön muhasebeci, inşaat mühendisi, kepçe operatörü, finisörcü (iplik) ve matematik öğretmeni ortaöğretim meslekleridir. Ağrı genelinde 20+ istihdamlı işyerlerinde 821 kişilik istihdam artışı beklenmektedir. İşverenler, 2018 yılı Nisan ayı sonuna kadar istihdamlarının % 17,6 oranında artmasını öngörmektedirler. En fazla istihdam artışı beklenen sektörler toptan ve perakende ticaret, idari ve destek hizmet faaliyetleri, bilgi ve iletişim ve inşaattır. temizlik görevlisi, çağrı merkezi müşteri temsilcisi ve şoför-yük taşıma mesleklerinde istihdam artışı beklenirken halkla ilişkiler görevlisi ve müzisyen mesleklerinde istihdam azalışı beklenmektedir” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA