Gazi Ve Şehit Aileleri Bir Araya Geldi

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Van Temsilciliği tarafından, kentteki gazi ve şehit aileleri yararına yemek verildi.

Gazi Ve Şehit Aileleri Bir Araya Geldi
Gebze Su Sporları Merkezinde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Van Temsilcisi Hamiyet Erez Koç, vakfın ülkenin her karış toprağına kanlarını akıtarak tarihe altın sayfalar yazdıran gaziler ile bu uğurda canını veren şehitlerin dul ve yetimlerinin hatıralarını yüceltmeyi, sorunlarını hafifletmeyi hedeflediğini belirterek, “Bizler de bu onurlu ve kahraman şehitlerimizi unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. Şehitlerimiz ile onların bize emanet bıraktıkları aile mensuplarına biz de bu sorumluluk bilinci içinde daima minnettar olduğumuzu ifade ediyoruz” dedi.

Şehitlik ve gazilik unvanlarının hiçbir maddi değerle ölçülemeyecek derecede büyük bir şeref kaynağı olduğunu vurgulayan Koç, “Bu toprakları bize vatan kılan, bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz tüm kahramanlara şükranlarımızı sunuyoruz. Bu vesileyle aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar, şehit ailelerimize ise sabırlar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Programda konuşan AK Parti Edremit İlçe Başkanı Halis Bayramoğlu ise bu güzel vatanı şehit ve gazilere borçlu olduklarını hatırlatarak, “Bize bu güzel vatanı bırakan şehitlerimize ve ebediyete intikal eden gazilerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, hayatta kalan gazilerimize de sağlık ve mutluluklar diliyorum” dedi.

Van Defterdarı Murtaza Kamar, bazı kurum ve kuruluş temsilcileri, şehit ve gazi ailelerinin katıldığı program, yemek ikramının ardından Van Gölü’nde tekne turu ile sona erdi.
Kaynak: İHA