Bursa'daki Cinayet Davası

Merkez Osmangazi ilçesinde birlikte uyuşturucu kullandığı arkadaşını bıçaklayarak öldüren sanığın yargılanmasına başlandı.

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesinde, birlikte uyuşturucu kullandığı arkadaşı Burhan Öcal'ı bıçaklayarak öldüren sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması yapıldı.

Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Mustafa Kemal Şahin, tanıklar ile sanık avukatı katıldı.

Şahin, savunmasında, olay günü metruk binada arkadaşlarıyla uyuşturucu kullandıklarını, kendisinin oturduğu tuğlayı Öcal'ın istemesi üzerine tartıştıklarını belirtti.

Elindeki bıçağı, kendisine küfrettiğini öne sürdüğü arkadaşına doğru salladığını ifade eden Şahin, 'Herhalde bıçak önce sırtına, sonra karnına geldi. O bana, 'bıçak girdi' deyince tekrar salladım. Kendi elimde kan gördüm ve Burhan benim üzerime yıkılınca beraber yere düştük. Olayın ardından A.B. ve Z.C.G. ile birlikte kaçtık.' diye konuştu.

Tanıklar ise olay anında binanın başka bir bölümünde olduklarını, seslerin yükseldiği odaya gittiklerinde Burhan Öcal'ın yerde yattığını görünce kaçtıklarını ifade etti.

Mahkeme heyeti, olay günü orada bulunan Z.C.G. ile ölen Burhan Öcal'ın anne ve babasının müşteki sıfatıyla zorla duruşmaya getirilmesine, sanığın tutukluluk halinin devamına ve eksik evrakların giderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Merkez Osmangazi ilçesinde, 7 Mart'ta, 5 katlı metruk binanın ikinci katında göğsünden bıçaklanan 19 yaşındaki Burhan Öcal'ın cesedi bulunmuştu. Mustafa Kemal Şahin, birlikte uyuşturucu kullandığı arkadaşı Öcal'ı, bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınmış, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.
Kaynak: AA