Minyaman Çarşısı'nda Genişletme Çalışması

Adıyaman kültürünü tanıtmak ve yaşatmak amacıyla inşa edilen Minyaman Çarşısı, yeni yapılarla genişletilecek.

Adıyaman Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, içerisinde su değirmeni, demirci, terzi, çay ocağı, ebru atölyesi, öğrenci butiği ve resim atölyesi gibi dükkanlarla Adıyaman çarşısını simgesel olarak canlandıran Minyaman Çarşısı'nın yanına yapılan fırınla genişlediği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, bir ülkenin ihyasında ve gelişmesinde kültür ve sanatın önemine dikkat çekti.

Üniversite olarak Adıyaman kültürünün tanıtılmasına önem verdiklerini kaydeden Gönüllü, şunları belirtti:

'Minyaman Çarşısı'nda bulunan dükkanların yanına fırın da yapma çalışmaları başladı. Tüm bunlarla bir kültür, bir sanat aktarımı yapıyoruz. Çünkü bir ülkenin, bir milletin kalkınması, hedeflediği noktaya ulaşabilmesi için kültürel değerlerini koruması, sanat hayatının olması gerekiyor. Kültürel değerlerini koruyamamış, sanat hayatını oluşturamamış milletler, kör ve topaldır. Hedefledikleri noktaya ulaşmaları da zordur. Adıyaman Üniversitesi olarak Adıyaman kültür ve sanat hayatına önem vererek kurduğumuz Minyaman Çarşımız ile bu kültür ve sanat hayatını hem öğrencilerimize hem de üniversitemizi ziyaret eden misafirlerimize aktarıyoruz. Bu çarşıda kurduğumuz öğrenci butiği ile paylaşmayı, almadan vermeyi ve diğerkamlığı öğrencilerimize aşılıyoruz. Çarşımız da fırınımız da Adıyaman'a ve üniversitemize hayırlı olsun.'

Kaynak: AA