'Ben, Öteki Ve Ötesi' Kitabı Okuyucuyla Buluştu

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın kaleme aldığı kitap, 'İslamBatı İlişkileri Tarihine Giriş' alt başlığını taşıyor.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın kaleme aldığı 'Ben, Öteki ve Ötesi' kitabı okuyucuyla buluştu.

İnsan Yayınları'ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tarafından yazılan 'Ben, Öteki ve Ötesi' kitabı, 'İslam-Batı İlişkileri Tarihine Giriş' alt başlığı taşıyor. Kitap, İslam ve Batı’nın iç içe geçmiş tarihinin ana hatlarını ele alırken, ilişkilerini tahlil ederek, arka planda yatan 'ben-öteki' diyalektiğinin izdüşümlerini takip etmeyi de amaçlıyor.

Kitapta, konunun siyasi, askeri ve toplumsal ilişkilerin yanı sıra, 'ben' tasavvuru, 'öteki' algısı, zaman ve mekan tasavvuru, sembolik dil ve imgeler üzerinden inşa edilen anlamlar dünyasının da işlendiği vurgulanırken, İslam ve Batı toplumlarının etkileşim içinde olan ve tedahül eden tarihlerinin dün ve bugün ifade ettiği anlamları ortaya koymak için tarihten felsefeye, teolojiden sanata uzanan disiplinler arası bir yaklaşımın esas alındığı bildirildi.

İstanbul Şehir Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Mustafa Özel kitap hakkındaki değerlendirmesinde 'Ne Doğu, Doğu’dur artık, ne Batı, Batı. Bu ikisi artık birleşebilir. Kipling ve Peyami Safa'nın muhayyilesindeki Doğu-Batı'yı hala merak edenler varsa, İbrahim Kalın’ı okusunlar: akıcı ve düşündürücü bir eser.' ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Mahmut Erol Kılıç ise kitaba ilişkin, 'Değerli kardeşim İbrahim Kalın’ın modern ötekileştirmenin aynı zamanda yok etme haline gelmesi sürecini, özellikle Müslümanın ötekileştirilmesi eylemi üzerinden okuyan bu mühim çalışmasını herkese tavsiye ederim.' görüşü aktardı.

Kaynak: AA