Emekli Esnaf, SGDP Kaldırılmasından Memnum

MESOB Başkanı Doğan Gazan, emekli olup da çalışan esnaftan SGDP kesintisinin kaldırılmasının, çalışmaya devam eden tüm emekli esnafı sevindirdiğini bildirdi.

Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Doğan Gazan, emekli olup da çalışan esnaftan Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP) kesintisinin kaldırılmasının, çalışmaya devam eden tüm emekli esnafı sevindirdiğini bildirdi.

Birlik Başkanı Gazan, yaptığı açıklamada, Meclis'te kabul edilen torba yasa ile çalışan emeklilerin maaşlarındaki kesintinin tamamen kalktığını, çalışan emekli esnafın maaşlarını bu ay yüzde 10 zamlı olarak alacaklarını anımsattı.

Emekli olup çalışmak zorunda kalan ve ev ekonomisine katkıda bulunmak için çalışmaya devam eden esnaftan kesilen sosyal güvenlik destek priminin önce yüzde 15’ten yüzde 10'a düşürüldüğünü belirten Gazan, şunları kaydetti:

'TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda yapılan görüşmeler neticesinde ise tamamen kaldırılması kabul edilmiştir. Bu düzenlemenin kaldırılması, emekli olan ancak çalışmaya devam etmek zorunda bulunan esnafımız adına oldukça sevindiricidir. Ticari bir kazancı olan emekli esnafımız artık maaşlarını yüzde 10 zamlı alacaklardır. Kesintinin kaldırılması, emekli olup da hala çalışmak zorunda olan esnafımıza ilaç gibi gelecek.'

Kaynak: AA