Kaleye Geçti 40 Kilo Verdi

İzmirli Cenk Ceylan, arkadaşlarıyla futbol oynarken kilosu yüzünden kaleye geçmek zorunda kalınca tüp mide ameliyatı olmaya karar verdi. 10 ayda 40 kilo veren Ceylan’daki değişimi görenler gözlerine inanamadı.

Kaleye Geçti 40 Kilo Verdi
Çocukluk yıllarından beri kilolu olan Mehmet Cenk Ceylan (34), zamanla daha da kilo alarak obezite problemiyle yüz yüze geldi. Henüz 33 yaşında iken 140 kiloya ulaşan Ceylan, arkadaşlarıyla futbol oynadığı bir gün yorgun düştüğü için kaleye geçmek zorunda kaldı. Kaleci olarak futbol oynamaktan zevk almadığını anlayan Ceylan, o gün tüp mide ameliyatı olmaya karar verdi. “Kilolarım beni bu kadar zorluyorsa buna bir son vermeliyim” diyen Ceylan, tüp mide ameliyatını araştırmaya başladı.

Daha önce ailesinden tüp mide ameliyatı olanları gören Ceylan, İzmir Özel Gazi Hastanesi Obezite Cerrahisi Birimi Sorumlusu Genel Cerrah Doç. Dr. Serdar Kaçar’a muayene oldu. Kısa bir süre sonra Dr. Kaçar tarafından ameliyat edildi, 10 ayda 40 kilo vererek 140 kilodan 100 kiloya indi.

ÇALIŞMA ORTAMINDAKİ VERİMİ ARTTI

İstanbul’da özel bir firmanın bilişim hizmetlerinde çalışan Ceylan, kilolarının iş yaşamını da etkilediğini anlatarak, “Eskiden bir alt kata inmeye üşenirken şimdi tüm merdivenleri inip çıkabiliyorum. Benim işim; bilgi işlem. İşimde zamanımın yarısını masa altına eğilerek kablo takıp çıkarmaya harcıyorum. Ama eskiden kilolarım o masanın altına girmeme engeldi. Şimdi ise çalışma alanımı rahatlıkla kullanabiliyorum. İş yerimdeki arkadaşlarım da kilo verdikten sonra daha verimli çalıştığımı söylüyor” dedi.

İŞ YAŞAMINI OLUMLU ETKİLİYOR

Ceylan’ın ameliyatını gerçekleştiren İzmir Özel Gazi Hastanesi Obezite Cerrahisi sorumlusu Genel Cerrah Doç. Dr. Serdar Kaçar ise morbid obezite problemi ile kendilerine gelen hastaların, iş yaşantılarında sıkıntı yaşadıklarını sıkça dile getirdiklerini belirterek, “Hastalarımızın bir kısmı, aşırı kilo sebebi ile mevcut işlerinde sıkıntı yaşadıklarını anlatırken, bir kısmı da bu yüzden iş bulmakta zorlandıklarını söylüyor. Aşırı kilo, sosyal hayatımızı ve günlük aktivitelerimizi kısıtlayacağı gibi iş yerinde de performansı düşürebiliyor. Tüp mide ameliyatı sonrası başarıyı yakalayan hastalarımızda bu şikayetlerin azaldığını görüyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA