Gana İle Haberleşme Alanında İşbirliği

BTK ile Gana Ulusal Haberleşme Kurumu arasında elektronik haberleşme alanında işbirliği tesisine ilişkin mutabakat zaptı imzalandı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile Gana Ulusal Haberleşme Kurumu arasında elektronikhaberleşme alanında işbirliği tesisine ilişkin mutabakat zaptı imzalandı.

BTK'dan yapılan açıklamaya göre, mutabakat zaptı Akra’da BTK adınaKurul Başkanı Ömer Fatih Sayan ve Gana Ulusal Telekomünikasyon Kurumu adına Genel MüdürWilliam Tevie tarafından imzalandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gana’yı ziyareti esnasında imzalanan mutabakat zaptı, iki ülke arasında haberleşme alanında başlatılan işbirliğinin somutlaştırılmasının ilk adımını teşkilediyor ve tarafların daha güçlü bir işbirliğine yönelik niyetlerinin göstergesi niteliğini taşıyor.

Mutabakat zaptı, elektronik haberleşme pazarlarının düzenlenmesi, kişisel bilgilerin korunması, bilgigüvenliği, mobil cihaz kayıt sistemi, internet alan adları gibi muhtelif hususlarda bilgi teknolojilerininkullanımının düzenlenmesi ve karşılıklı mutabık kalınacak diğer alanlarda bilgi, tecrübe ve uzmanpaylaşımı yapılması, istişarelerde bulunulması ve ortak seminer/çalıştaylar yapılmasını öngörüyor.

Gana ziyareti esnasında Sayan ile Kurul Üyesi Musa Şahin’denoluşan heyetin, Gana Ulusal Haberleşme Kurumu yöneticileriyle yaptığı görüşmede, iki kurumuilgilendiren muhtelif hususlar ve güncel konular ele alındı.

BTK ve faaliyetleri ile Türkiye'nin haberleşmesektöründeki gelişmeler hakkında muhataplarını bilgilendiren Sayan,özellikle 1 Nisan'da uygulamaya geçilecek 4,5G hizmetleri hakkında kapsamlı bilgi verdi.
Kaynak: AA