GAÜN İlahiyat Fakültesi Öğrencilerinden Duyarlı Davranış

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İlahiyat Fakültesi öğrencileri tarafından düzenlenen kermeste Halep’e gönderilmek üzere elde edilen gelir, Rektör Prof. Dr. Ali Gür tarafından İl Müftüsü Ahmet Çelik’e takdim edildi.

GAÜN İlahiyat Fakültesi Öğrencilerinden Duyarlı Davranış
İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin bir araya gelerek harçlıklarını, evde ürettiklerini bir araya getirerek kermes açtıklarını aktaran Prof. Dr. Gür, “Bu kermese herkes karınca kararınca yardımda bulundu. Bu yardımı da biz güvenli bir şekilde o bölgedeki kardeşlerimize ulaştırmak istiyoruz. Kardeşlerimizin yaralarına derman olabilirsek, onların yüreklerini ısıtabilirsek, fiziki olarak da onlara biraz kolaylıklar ulaştırabilirsek bu bizim için bir mutluluk olacak. Öğrencilerimiz tarafından kermeste elde edilen 16 bin Türk Lirasını Türkiye Diyanet Vakfı adıyla ulaştırmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kendi malının yarısını muhacirlere her şeyiyle teslim edecek kadar ensar ruhu olan bir şehirde yaşandığını vurgulayan Prof. Dr. Ali Gür, “Bunu biraz da kurumsallaştırarak hele ki bu son zamanda tamamen etrafları çevrilmiş, hayatlarına kastedilmiş bir yerde hiçbir imkanları olmayan oradaki çocuk, yaşlı, kadın ve en önemlisi de vatanına sadık o insanların elinden tutmak adına ülkemizde seferberlik olması lazım ki birçok kurum ve kuruluş bunları yapıyor. Biz de Gaziantep Üniversitesi olarak hem toplumsal duyarlılık hem de insan ve Müslümanca yaşam adına bütün bölümlerimizde bunu teşvik etmek istiyoruz ve yapmak isteyenlerin de önünü açıyoruz” ifadelerini kullandı.

Üniversitelerin davranışları ve yaklaşımlarının bir şehir için çok önemli olduğunu söyleyen İl Müftüsü Ahmet Çelik, öğrencilerin harçlığından kısarak oluşturdukları bu yardımı çok önemli bulduklarını ifade etti.

Müftü Çelik, “Bu düşünceyle yetişen gençlerimiz olduğu için Cenab’ı Hak’a hamd ediyoruz. Hareketli bir coğrafyada yaşıyoruz. Buraya yerleşik olarak oturduğumuz günden itibaren çok yoğun mesai vermişiz. Anadolu toprağını terimizle, kanımızla işlemişiz. Bu topraklar mübarek topraklar, inşallah bu toprakları maddesiyle, manasıyla gelecek kuşaklara güzel bir miras olarak da bırakma gibi bir görevimizin olduğuna inanıyorum. Bu duygularla İlahiyat Fakültesi’nin yöneticilerine, hocalarına, böyle bir şeyle bizzat ilgilendiği için çok değerli Rektörüme, öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Cenab’ı Hak ülkemizin yolunu açık etsin. Böyle olduğu sürece bunu da, Allah göstermesin daha başka sıkıntıları da atlatırız diye umuyoruz. Ümitlerimizi de hep taze ve canlı tutmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA