Kent Müzesi'ne Bir Bağış Da Iğdırlılar Derneği'nden

Turgutlu Belediyesi’nin Kent Müzesi’ne yapılan bağışlar devam ederken, bir bağış da Iğdırlılar Derneği’nden geldi. Dernek Başkanı Sabahattin Kaya, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin’i ziyaret ederek, ilçeye kazandırılan ilk müzeye katkı sağlamak istediklerini belirterek projeyi hayata geçirmesinden dolayı Başkan Şirin’i tebrik etti.

Kent Müzesi'ne Bir Bağış Da Iğdırlılar Derneği'nden
Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Iğdırlılar Derneği Başkanı Sabahattin Kaya’yı makamında ağırladı. Dernek olarak Turgutlu Belediyesi’nin Zafer Kalkınma Ajansı desteğiyle kurulan Kent Müzesi’ne katkı sunmak istediklerini belirten Kaya, bu kapsamda buhurdanlık, Osmanlı döneminde sarrafların kullandığı terazi ile muhtelif tütsü bağışında bulundu. Kaya, “İlçemiz tarihine önemli bir not düşecek olan Kent Müzesi’ni yakından takip ediyoruz. Restorasyonun tamamlanmasını ardından iç donanımına başlanacağından dolayı bizler de destek vermek istedik. Katkı sunabiliyorsak ne mutlu bizlere. Bu anlamda bir kez daha Turgutlu’nun ilk kent müzesini ilçeye kazandıran Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin’e teşekkür ediyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Turgay Şirin de katkılarından dolayı Kaya’ya teşekkür ederek, “Turgutlu Kent Müzemiz’in duyurularını yaptığımız ilk günden bugüne halkımız tarafından sahiplenilmiş olmasının memnuniyetini yaşıyoruz. Bu anlamda bugün de Iğdırlılar Derneği’nden destek aldık. Bu anlamda katkılarıyla destek veren derneğimize teşekkür ediyorum. Umuyorum ki 2017 yılında gerçekleştireceğimiz açılışla Turgutlu’da tarihimizle ve kültürümüzle bambaşka bir atmosfer yaşayacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA