Esenler Belediyesinden 'Anne-Bebek Terapi Eğitimi'

Belediye, yakın zamanda çocuk sahibi olan 16 çifti, 2 günlük terapi eğitimi için tatil köyüne gönderdi.

Esenler Belediyesi, yakın zamanda çocuk sahibi olan 16 çifti, 'Anne-Bebek Terapi Eğitimi' için 2 günlüğüne tatil köyüne gönderdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, proje 'Kadın Aile ve Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü' tarafından hayata geçirildi.

Huzurlu ve sağlıklı yuvaların kurulmasının amaçlandığı projeye davet edilen 16 aile, Basın İlan Kurumunun Darıca'daki tatil köyünde misafir edilecek.

Aileler burada, 'anne-bebek iletişimi', 'aile olmak', 'çift danışması', 'bebek bakımında babalara düşen sorumluluklar' gibi konularda eğitim alacak.

Öte yandan program çerçevesinde aileler, Darıca Hayvanat Bahçesi'ni de gezecek.

Aileler, Esenler Dörtyol Meydanı'ndan otobüsle uğurlanırken, genç annelerden Fatma-Hamza Türkaslan çifti bu programla moral depolayacaklarını dile getirdi.

Baba Türkaslan, kızları Hiranur'un prematüre doğduğunu belirterek, 'Doğduğunda çok yorucu dönemlerden geçtik. Şimdi sağlığımız iyi Allah'a şükür. Bu sıkıntılı sürecin ardından ailece hem tatil yapıp hem de çocuğumuz için eğitim alacağımız bu program bize büyük moral olacak.' diye konuştu.

Program kapsamında verilecek eğitimlerin içeriği hakkında bilgi veren psikoterapist Sümeyra Özdemir, 'Yeni bebek sahibi olmuş ailelerimize burada bir psiko-drama çalışması yaptıracağız. Anne babalar, bebekleriyle empati kuracaklar ve alacakları eğitimlerle kendi aralarındaki ilişkileri de düzenleyecekler.' ifadelerini kullandı.

Esenler Belediyesi Kadın Aile ve Gençlik Hizmetleri Müdürü Cemal Bolat ise annelere eğitim takviyesi yapmayı ve babalara yardımcı olmayı amaçladıklarını aktararak, aile bireylerinin bu sayede birbirlerine zaman ayıracağını kaydetti.
Kaynak: AA