Başkan Baran, Hacılarla Buluştu

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, bu yıl hac farizasını yerine getiren hacılarla yemekte bir araya geldi.

Başkan Baran, Hacılarla Buluştu
Körfez’de hac vazifesini yerine getiren hacılar, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın ev sahipliğini yaptığı yemekte buluştu. Düzenlenen programa Başkan Baran’ın eşi Bilge Baran, Körfez İlçe Müftü Vekili Ahmet Bulut, Başkan Yardımcısı İsa Taş, birim müdürleri ile bay ve bayan hacılar katıldı.

Program, Körfez İlçe Müftü Vekili Ahmet Bulut’un yemek duası ile devam etti.

Hac farzını yerine getirerek, kutsal toprakların maneviyatını yaşayan hacıların yaptıkları ibadetlerin kabul olması temennisinde bulunan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, “Bu gün burada gönül soframızda siz kıymetli hacılarımız ile bir aradayız. Kutsal topraklardan aldığınız manevi havayı ve bereketi ailenizle, sevdiklerinizle en iyi şekilde paylaşmanız ümidiyle haccınızın hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Allah bizlere ve gidemeyenlere de bu kutsal görevi yerine getirmeyi nasip etsin” şeklinde konuştu.

İsmail Baran’ın konuşmalarının ardından hacılar, kutsal topraklarda yaşadıkları maneviyatı ve anılarını anlattılar. İslam Coğrafyasında yaşanan sorunlara değinerek, samimiye ve içtenlikle gerçekleşen programda Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, “Sizlerin de bildiği üzere hem ülke olarak, hem İslam coğrafyasında yaşayan Müslümanlar olarak zor süreçlerden geçiyoruz. İslamiyet’in hakimiyet kurmasını istemeyen dış güçler, Sudan’da, Arakan’da, Suriye’de, Gazze’de, Filistin’de Müslüman kardeşlerimizin kanını akıtmaya devam ediyor. Bize düşen en kutsal görev, din kardeşlerimizin üzerinden dualarımızı eksik etmememiz. Allah bu ümmetin yardımcısı olsun” diye konuştu.

Program sonunda Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, hacılara hediye takdiminde bulundu.
Kaynak: İHA