Manisa'da Avukatlara Eğitim Semineri

TBB ve Manisa Barosu tarafından avukatlara hizmet içi eğitim semineri düzenlendi.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve Manisa Barosu tarafından ortaklaşa, Hukuk Muhakemeleri Kanunu-İstinaf konulu meslek içi eğitim semineri düzenlendi.

Manisa Adliye Sarayı toplantı salonunda düzenlenen etkinlik öncesi gazetecilere açıklamada bulunan Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, meclisin aldığı karar ile daha önce hukuk muhakemeleri kanununda çıkartılmış olan istinaflarla ilgili hükümlerin adli tatilin bitmesi ile birlikte uygulanmaya başlandığını hatırlattı.

Meslektaşların hem yeni duruma uyum sağlaması hem de bilgilerini güncellemeleri ve başlayan uygulamanın nasıl yürüdüğü ile çalışma yapılacağını ifade eden Arslan, şöyle konuştu:

'Amacımız, burada yeni başlayan süreçte hataları, eksikleri gidermek. Öncelikle hak kaybını önlemek. Bu anlamda eğitimin meslektaşlarımıza faydalı olacağına inanıyoruz. Türkiye’de değişik bölgelerde 7 ilde bölge idare mahkemeleri kuruldu. 1 Eylülden itibaren verilecek olan kararda dosyalar öncelikle Yargıtay’a değil, bölge adliye mahkemelerine gidecek ve orada görüşülecek.'

Seminerde, Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av. Recep Adıgüzel, Doç. Dr. Cenk Akıl, Av. Murat Özgür Çiftçi tarafından, çeşitli konularda bilgiler verildi.
Kaynak: AA