Carrefoursa'dan Sokak Hayvanları İçin 'Dost Hareketi' Projesi

CarrefourSA, Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HayKonFed) iş birliğiyle başlattığı 'Dost Hareketi' projesiyle Türkiye’nin dört bir yanındaki yenilebilir tüketim fazlası ürünleri, barınaklardaki evsiz hayvanlarla paylaşacak.

Carrefoursa'dan Sokak Hayvanları İçin 'Dost Hareketi' Projesi
CarrefourSA'dan yapılan açıklamaya göre şirket, HayKonFed ile yaptığı iş birliği doğrultusunda Dost Hareketi adlı projesini hayata geçirdi.

Dost Hareketi ile CarrefourSA'nın Türkiye genelindeki mağazalarında yenilebilir tüketim fazlası ürünleri, HayKonFed tarafından belirlenecek barınaklarda yaşayan hayvanlarla paylaşacak. Böylece hem yiyeceklerin imha edilmesi engellenecek hem de hayvanların beslenmesi sağlanacak.

Proje kapsamında 2016 yılında elverişli olan 20 markete Plastik Sanayicileri Derneği (Pagder) iş birliğiyle kedi ve köpek yuvası konulacak.

- 'Kendimizi sokak hayvanlarına karşı sorumlu hissediyoruz'

Açıklamada görüşlerine yer verilen CarrefourSA Kurumsal İletişim Grup Müdürü Banu Karamuk, sokaklarda hayatını idame ettirmeye çalışan hayvanların yaşam hakkının herkesi ilgilendirdiğini belirtti.

Bu konuda yalnızca bireylerin değil yerel yönetimler, özel kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarının da önemli olduğunu vurgulayan Karamuk, 'Bu çerçevede CarrefourSA olarak kendimizi sokak hayvanları adına sorumlu hissediyor, açlıkla mücadele eden minik dostlarımız için kalıcı çözümler üretmeye özen gösteriyoruz. HayKonFed ile yaptığımız iş birliği çerçevesinde Türkiye genelindeki mağazalarımızda yenilebilir tüketim fazlası ürünleri sevimli dostlarımızla paylaşacağız. Böylece hem yiyeceklerin imha edilmesini engelleyeceğiz hem de minik dostlarımızın beslenmesini sağlayacağız' ifadelerini kullandı.

Karamuk, CarrefourSA olarak projelerini sürdürülebilirlik esasına göre geliştirip hayata geçirdiklerine dikkati çekerek, Dost Hareketi’nin de CarrefourSA’nın yeni yılla birlikte başlattığı ve uzun yıllar boyu süreceğine inandığı projelerden biri olacağını, bu tür projeleri çeşitlendirip geliştirmeye devam edeceklerini kaydetti.

Kaynak: AA