Başkan İmamoğlu'dan, Kani Beko'ya İade-İ Ziyaret

DİSK Genel Başkanı Kani Beko’yu ziyaret eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu,ziyarette ülkenin genel durumu ile barışçıl ve birleştirici mesajlar verirken; DİSK ile uyumlu bir birliktelik yakaladıklarını, her iki tarafın da dayanışma ilkesi içinde hareket ettiklerini ve emeğin her zaman savunucusu olacaklarını vurguladı.

Başkan İmamoğlu'dan, Kani Beko'ya İade-İ Ziyaret
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Genel İş İstanbul 2 NO’lu Şube ve Birleşik Metal İş 2 NO’lu şube yöneticileri ile bir araya gelen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, DİSK yönetimi ile verimli bir görüşme gerçekleştirdi. Göreve geldiği zaman kendisini tebrik için makama gelen Genel Başkan Beko’ya iade-i ziyaret yapan İmamoğlu, Beylikdüzü Belediyesi ve DİSK arasındaki işbirliğinin memnuniyetle devam edeceğini belirtirken; Beko da Belediye ile olan iş geliştirme sürecinin daima sorunsuz ilerlediğini ifade etti ve Başkan İmamoğlu’nun destekleyici tavırlarının, Beylikdüzü Belediyesi ile alınan yolun birçok kurum ve belediyeye de örnek teşkil etmesi gerektiğini kaydetti.

Öncesinde Belediyenin DİSK Genel İş Sendikası’yla imzaladığı 157 işçinin hakları adına yapılan Toplu İş Sözleşmesi’nde yer alan eşine veya çocuğuna şiddet uygulayan işçinin 1 yıllık maaşının yarısının eşe verileceği maddesinin de çok önemli ve dikkat çeken bir uygulama olduğunu ekledi.

“YENİLİKÇİ BİR DİL OLUŞTURULMALI”

Emeğe ve çalışan haklarına her zaman gereken değeri vereceklerini belirten İmamoğlu, emek dünyasının 40-50 sene önceki hali ile şimdiki hali arasında büyük bir fark yaşandığını, bu dönemde yöneticiliğin insan kaynağını doğru yönetmekle yakından alakalı olduğunu ortaya koydu. DİSK Genel Başkanı Beko, çalışan ihtiyaçlarının ve haklarının tespiti ile hayata geçen yasaların birbiri ile uyumlu olması gerekliliğine dikkat çekti. 3. Dünya ülkelerinde sendikacılığın gelişmiş ülkelerdeki kadar kolay olmadığını ifade eden İmamoğlu, “Tüm zorluklara rağmen DİSK olarak alışılagelmişin dışında herkesin örnek alıp peşinden koştuğu yenilikçi bir dil oluşturulmalı” dedi.

İlerleyen süreçlerde de eşit, adaletli ve demokratik bir tavırla emekçinin haklarını savunmaya devam edeceklerini dile getirdi. İmamoğlu ayrıca DİSK ile yaşanan işbirliği sürecinde emeği olan herkese de teşekkürlerini iletti.

Huzur İçin Barışçıl Mesajlar Verildi

Türkiye’deki karışık ortama da değinen İmamoğlu ve Beko, iç ve dış huzurun bir an önce sağlanması adına barışçıl ve uyumlu hareket edilmesi gerektiğini, hükümetin ise bir an önce netlik kazanmasını temenni ettiklerini belirtti.

Başkanlar, ayrıca iyi niyet gösterildiği takdirde çözümün de kolay olduğunu kaydetti.

Beko, Türkiye’deki emekçilerin hak ettikleri düzene kavuşması adına sendikal hakların peşinden koştukları kadar birlik ve beraberliğin de devamlılığı adına duyarlılık içinde hareket ettiklerini ifade etti.

Son olarak Kani Beko’nun ülkedeki işsizliğin çözümü için söylediği “yerel markalar desteklenmeli” sözüne karşılık Başkan İmamoğlu, görüşmenin sonunda tam da sizin çözümünüz gibi yerel bir üreticinin ürettiği bu işlemeli vazoyu size armağan etmek istiyoruz diyerek hediyesini Genel Başkan Beko’ya takdim etti. Görüşmeye ayrıca Beylikdüzü Belediyesi Meclis Üyesi Mülayim Demirtaş da katıldı.

Kaynak: İHA