Başkan Kiracı'dan Rektör Karacabey'e Ziyaret

Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Hakan Kiracı, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey'i ziyaret etti.

Başkan Kiracı'dan Rektör Karacabey'e Ziyaret
Ziyarette konuşan Rektör Prof. Dr. Karacabey, Bozok Üniversitesinin gelişip büyümesi ve Yozgat'a daha fazla katkı sağlaması için çalışacaklarını söyledi.

Üniversitelerin kentlerin ekonomik ve kültürel yaşamını doğrudan etkileyen kurumlar olduğunu kaydeden Karacabey, hedeflerine dikkati çekerek, "Hedeflerimizin başında gelecek yıl İletişim Fakültesi binasının yapılması ve 2017-2018 akademik yılında öğrenci almak var. Yine Turizm Fakültesi faaliyete geçmiş, öğrencisini almış ve binasına da kavuşmuş olacak. Arkeoloji Bölümü akademik personeline kavuşmuş olacak ve inşallah Yozgat'ın tarihi araştırılmış olacak. Yozgat'ın tarihini de Bozok Üniversitesi yazacak" diye konuştu.

Karacabey, 4 yıl sonunda üniversitenin öğrenci sayısının 30 bine çıkacağını belirterek, "Bu yıl 2 bin öğrenci mezun ettik ve inşallah 4 bin öğrencimiz gelecek. Öğrenci sayımız 15 bine ulaşacak" dedi.

Sarıkaya ve Sorgun ilçelerinde fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi açmayı planladıklarını kaydeden Karacabey, il genelindeki termal kaynakları da değerlendirmek istediklerini söyledi.

Hakan Kiracı da geçen ay Rektörlüğe atanan Karacabey'e başarılar diledi.

Kaynak: AA