'Elveda Güzel Vatanım' rekor kırdı

Ahmet Ümit’in son romanı “Elveda Güzel Vatanım”, 250 binlik ilk baskısıyla rekor kırdı.

'Elveda Güzel Vatanım' rekor kırdı
Polisiye romanın son dönemdeki en önemli temsilcisi sayılan yazar Ahmet Ümit'in son romanı “Elveda Güzel Vatanım”, 250 binlik ilk baskısıyla rekor kırdı.

Önceki gün piyasaya çıkan kitap, yoğun talep nedeniyle 50 bin adet ek baskı yapacak. 1906-1926 yıllarına odaklanarak İttihat ve Terakki'nin 20 yılını ele alan kitap, yazarın 24'üncü romanı...

Kitabında ilk defa tarihselleştirme romanı tekniğini kullandığını söyleyen Ahmet Ümit, İttihat ve Terakki'nin tartışmalı bir dönem olduğunu, bu nedenle çok kitap okuyup araştırdığını, Balkanlar'da çok yer gezdiğini ve konuya olabildiğince objektif bakmaya çalıştığını anlattı. Yazar, “4 yılda yazdım. Çok yorgunum ama iyi bir iş yaptığımı hissettiğim için huzurluyum, mutluyum” diye konuştu. Okuyucuların ilgisinden memnun olan Ahmet Ümit, “Kitabın İngilizce çevirisi tamamlanma aşamasında. Yakında Almanca, Arapça, Bulgarca, Fransızca, Rumca ve Yunanca'ya da çevrilecek” bilgisini verdi. Everest Yayınları'ndan alınan bilgiye göre, 250 bin baskıyla piyasaya giren ve henüz ilk günden çok satanlar listesinin ilk sırasına yerleşen kitabın tamamı tükendi. 50 bin adet ek baskı için hazırlıklar tamamlanmış durumda.

Yayınevi yetkilileri, ilk baskıda bir kitabın 250 bin basılmasını son dönemin en önemli edebiyat olayı olarak değerlendirdi.